Băsescu solicită PDL să aprobe trimiterea în justiţie a dosarelor, inclusiv în cazul Păsat

Preşedintele Traian Băsescu le-a solicitat, luni, parlamenarilor PDL să aprobe trimiterea în justiţie a dosarelor de la Parlament, făcând referire la deputatul PDL Dan Păsat, şeful statului criticându-i, de asemenea, pe liderii partidului pentru că nu fac declaraţii publice în sprijinul formaţiunii.

30 afișări
Imaginea articolului Băsescu solicită PDL să aprobe trimiterea în justiţie a dosarelor, inclusiv în cazul Păsat

Băsescu solicită PDL să aprobe trimiterea în justiţie a dosarelor, inclusiv în cazul Păsat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Informaţiile despre subiectele discuţiilor de luni seară dintre şeful statului şi reprezentanţii PDL au apărut iniţial pe surse, fiind imediat confirmate de Mircea Toader, Daniel Oajdea şi Raluca Turcan la posturi de televiziune.

Traian Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL că, oricât de dureros ar fi, nu trebuie să se opună trimiterii în faţa justiţiei a dosarelor aflate în Parlament.

Preşedintele a menţionat că nu trebuie se mai repete situaţii de genul celui privind cazul Monica Ridzi.

El s-a interesat, în şedinţă, dacă deputatul PDL Dan Păsat este prezent. Băsescu i-a spus lui Păsat că dacă doreşte să facă un bine ţării, atunci trebuie să ceară parlamentarilor să aprobe în plen ca dosarul său să ajungă în justiţie.

Şeful statului a precizat că PDL nu trebuie să cadă în greşeala PSD de a critica activitatea magistraţilor, arătând că în procesul justiţiei nu se mai poate interveni.

La întâlnirea şefului statului cu partidul democrat-liberali, preşedintele Traian Băsescu s-a arătat nemulţumit şi de faptul că PDL "nu s-a obosit până acum să-l apere".

Băsescu i-a criticat pe "greii" partidului pentru faptul că apără public partidul, menţionând că "stelele partidului stau bine ascunse în tranşee, ca să nu-i atingă vreun glonţ".

De asemenea, şeful statului le-a recomandat democrat-liberalilor care merg la diverse posturi de televiziuni pentru a apăra partidul să se documenteze în prealabil.

Traian Băsescu a particpat, luni seară, timp de o oră şi 20 de minute, la şedinţa grupurilor PDL unde s-a discutat despre priorităţile legislative ale sesiunii parlamentare care va începe la 1 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici