Băsescu: Statutul minorităţilor l-aş adopta azi, dacă aş putea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR 1, că, dacă ar putea, "şi astăzi" ar adopta Statutul minorităţilor, "o colecţie de drepturi pentru toate minorităţile, nu numai pentru minoritatea maghiară".

347 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Statutul minorităţilor l-aş adopta azi, dacă aş putea

Băsescu: Statutul minorităţilor l-aş adopta azi, dacă aş putea (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"L-aş adopta azi, dacă aş putea, pentru că ştiu ce este în Statutul minorităţilor. Este o colecţie de drepturi pentru toate minorităţile, nu numai pentru minoritatea maghiară, luată din toate legile. Nu e nimic nou. Ideea UDMR a fost să pună totul într-o lege", a declarat Traian Băsescu la TVR1.

El a mai spus că există drepturi pentru minorităţi în Legea educaţiei, în cele privind justiţia, în legile din domeniul culturii.

"Sunt strânse toate într-un cod. Eu nu ştiu de ce nu îl adoptă", a conchis şeful statului.

Obiectivele coaliţiei guvernamentale până în 2012 prevăd, între altele, adoptarea Statutului minorităţilor.

Liderii UDMR susţin că Statutul minorităţilor naţionale, care se află de mai mulţi ani în Parlament, trebuie dezbătut până la sfârşitul acestei sesiuni a Legislativului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici