Băsescu transmite condoleanţe preşedintelui Algeriei în urma accidentului aviatic

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Algeriei, Abdelaziz Bouteflika, în urma accidentului aviatic în care şi-au pierdut viaţa peste o sută de militari algerieni, exprimând "profunda solidaritate" a poporului român.

97 afișări
Imaginea articolului Băsescu transmite condoleanţe preşedintelui Algeriei în urma accidentului aviatic

Traian Basescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Stimate domnule preşedinte, am aflat, cu profundă tristeţe, vestea despre accidentul aviatic în care şi-au pierdut viaţa peste o sută de militari algerieni. În aceste momente de grea încercare, doresc să vă transmit, stimate Domnule Preşedinte, în numele poporului român şi al meu personal, condoleanţe şi profunda noastră solidaritate faţă de rudele îndurerate ale celor care au pierit în această tragedie", se arată în mesajul preşedintelui, citat într-un comunicat al Preşedinţiei.

Cel puţin 99 de oameni au murit după ce un avion militar de transport s-a prăbuşit marţi în estul Algeriei, anunţă presa algeriană, citată de AFP.

Avionul, de tip Hercule C130, s-a prăbuşit în zona Um El Buaghi, la 500 de kilometri est de Alger.

La bord se aflau militari algerieni şi rude ale acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici