Băsescu transmite condoleanţe preşedintelui Republicii Filipine pentru victimele taifunului

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, luni, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Republicii Filipine, Benigno Aquino III, exprimând condoleanţe pentru victimele taifunului catastrofal care a lovit zilele trecute această ţară.

169 afișări
Imaginea articolului Băsescu transmite condoleanţe preşedintelui Republicii Filipine pentru victimele taifunului

Traian Basescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Domnule preşedinte, Am aflat cu profundă tristeţe despre taifunul catastrofal care a lovit zilele trecute ţara dumneavoastră, producând numeroase pierderi de vieţi omeneşti, dislocări de persoane şi importante pagube materiale. În aceste momente grele pentru Filipine, în numele meu şi al poporului român, doresc să vă transmit dumneavoastră şi familiilor îndoliate sincere condoleanţe şi întreaga noastră compasiune. Vă rog să primiţi, stimate domnule preşedinte, asigurarea celei mai înalte consideraţii", se arată în mesajul preşedintelui, citat într-un comunicat al Preşedinţiei remis agenţiei MEDIFAFAX.

Autorităţile se tem că 10.000 de persoane au murit în Leyte şi câteva sute pe insulele învecinate. Dacă acest bilanţ provizoriu se verifică, Haiyan va fi catastrofa naturală cu cel mai mare număr de victime din istoria recentă a insulelor Filipine.

Două insule din centrul arhipelagului, care s-au aflat pe traiectoria taifunului Haiyan în momentul în care acesta a ajuns pe uscat, vineri dimineaţa, sunt deosebit de afectate: autorităţile se tem de 10.000 de morţi în Leyte şi au confirmat 300 de decese în Samar, un bilanţ care ar putea creşte deoarece 2.000 de locuitori sunt daţi dispăruţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici