Băsescu: Unii spun că Ponta minte cum respiră. Minciuna ca mod de viaţă e definiţia mitomanului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că, dacă liderii USL vor continua să îl implice în campania electorală, va replica în fiecare zi, el acuzând că în Uniune s-au dat instrucţiuni candidaţilor privind implicarea sa în campanie, inclusiv pe materialele de propagandă.

322 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Unii spun că Ponta minte cum respiră. Minciuna ca mod de viaţă e definiţia mitomanului

Băsescu: Unii spun că Ponta minte cum respiră; minciuna ca mod de viaţă e definiţia mitomanului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit lui Băsescu, liderii USL ar fi transmis în teritoriu mai multe mesaje "mincinoase" privind atacarea şefului statului în campania electorală.

Preşedintele a susţinut că unul dintre aceste mesaje ar fi: "alegerile din 9 decembrie sunt o continuare a luptei cu Traian Băsescu".

"Oameni buni: de vreo şase luni, oamenii ăştia mint că vor coabitare, iar aici scriu, negru pe alb, către toate organizaţiile şi către toţi liderii, că alegerile din 9 decembrie sunt continuarea luptei cu Traian Băsescu. Iată o minciună care, de data asta, este demontată în scris, şi lui Victor Ponta, care tot afirmă că vrea coabitare cu preşedintele, nu face decât să-i confirme calitatea de om care minte. Unii spun: «minte cum respiră». Minciuna, ca mod de viaţă, te aşează în definiţia mitomanului", a afirmat Băsescu.

El a precizat că aceste mesaje, cum ar fi şi cel privind o intenţie a sa de a deturna în mod nedemocratic rezultatul alegerilor, dovedesc "capacitatea şi credinţa de bolşevici a liderilor USL".

"Este capacitatea şi credinţa celor care încă mai gândesc ca nişte bolşevici, că pot minţi la nesfârşit, având în vedere că au o mare capacitate de distribuţie a mesajelor mincinoase, prin televiziunile lui Felix şi prin Realitatea Tv. România Tv, pardon, RTV, a lui Ghiţă, de ea vorbesc", a spus Băsescu.

Preşedintele a prezentat şi unele materiale de campanie care ar fi folosite de USL şi în care apare numele său alături de cel al liderului ARD Mihai Răzvan Ungureanu.

"Vă mai arăt şi afişajul, dacă vreţi: «Ungureanu=Băsescu. Dacă votaţi Ungureanu, votezi Băsescu» şi astea sunt instrucţiunile ca astfel de afişe, flyere să fie distribuite în ultima săptămână legate de toţi candidaţii ARD. Li se pune numele, se pune "= Băsescu" şi se distribuie în colegii. Sigur, au şi cu poze, dacă vreţi vă arăt una şi cu poze, aceasta adică: dacă votezi candidatul X, votezi Băsescu. Deci cât de credibili sunt aceşti oameni pentru mine? Cât de credibil este Victor Ponta, când vorbeşte de coabitare? Cât de credibili sunt ei când spun «preşedintele să tacă, nu e campanie prezidenţială»? Sunt nişte mincinoşi, care, aşa cum îi mint pe români de dimineaţă până seara, vor continua să mintă şi după alegeri, pentru că acesta este modul în care ei cred că se poate face politică", a afirmat Băsescu.

De asemenea, Băsescu a subliniat că folosirea sa în campania electorală dovedeşte că premierul Victor Ponta nu este de bună credinţă referitor la coabitarea după alegeri. "Deci asta este confirmarea dorinţei de coabitare a domnului Ponta, dorinţă pe care o exprimă şi în presa externă, confirmând că acest om nu are limite în a minţi. Pentru ce introduci în campanie un preşedinte, care nu candidează în această campanie? Pe urmă, vrei să vii să-ţi afirmi la Cotroceni, cumva, buna credinţă? Cine te crede? Cine crede în cuvântul unor astfel de lideri politici, care ştiu că e vital pentru România să fie stabilitate, să putem coabita, chiar dacă nu avem aceleaşi crezuri politice şi care, în acelaşi timp, îşi fac campania pentru legislative pe seama preşedintelui, care nu este implicat în campanie", a susţinut Băsescu.

El a avertizat din nou că se va apăra şi va da replică acuzaţiilor care i se aduc de către USL în campania electorală.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici