Berca: Discuţiile cu PDL au început acum 10 zile, s-a dorit plecarea mea din PNL

Senatorul Gabriel Berca a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că probabil va fi urmat la PDL de 60-70% din primarii şi viceprimarii liberali din judeţul Bacău, precizând că a demarat acum 10 zile discuţiile cu Vasile Blaga şi Gheorghe Flutur şi opinând că s-a dorit plecarea sa din PNL.

25 afișări
Imaginea articolului Berca: Discuţiile cu PDL au început acum 10 zile, s-a dorit plecarea mea din PNL

Berca: Discuţiile cu PDL au început acum 10 zile, în opinia mea s-a dorit plecarea mea din PNL (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

"Vă spun sincer, vor fi destul de mulţi oameni care vor merge cu mine. Pe mine nu mă interesează să meargă strucuturi foarte multe, adică primari şi viceprimari. Aici îi dau dreptate deputatului Banu, aproximativ 60-70% dintre ei probabil că vor face acest pas (vor demisiona din PNL-nr)", a spus Gabriel Berca, întrebat despre estimarea deputatului Mihai Banu că 60% din reţeaua electorală a PNL Bacău va pleca la PDL.

Fostul liberal a menţionat că a început discuţiile cu liderii PDL în urmă cu 10 zile - o săptămână, precizând că a vorbit despre plecarea sa la PDL cu liderii democrat-liberali Vasile Blaga şi Gheorghe Flutur. El a apreciat totodată că s-a dorit plecarea sa din PNL.

"Discuţiile au început în momentul în care am simţit că nu mai pot face nimic în PNL de a mai rămâne. Am stat până în ultimul moment şi am încercat să găsesc o soluţie. Locul meu era în PNL. Eu m-am indentificat foarte bine cu acest partid anii trecuţi. Din păcate, acest lucru nu s-a mai întâmplat şi acum. Părerea mea sinceră este că s-a dorit plecarea mea din PNL şi le-am oferit această satisfacţie", a spus senatorul.

Berca, nemulţumit de Romeo Stavarache

Întrebat dacă sursa nemulţumirilor sale este actualul lider al PNL Bacău, Romeo Stavarache, Gabriel Berca a răspuns afirmativ. "Nu vreau să arunc cu noroi în foştii mei colegi, dar marginalizarea mea... În momentul în care eu am început să am vizibilitate naţională şi să mă exprim la nivel central din partea PNL, probabil că exista teama unor şefi de organizaţii judeţene că li se ia locul. Încet, încet lucrurile au degenerat şi s-a încercat marginalizarea mea. Eu nu fac politică cu pumnul în gură, să fie bine înţeles. Mă voi exprima la fel de ferm şi în cadrul PDL, cu aceeaşi vehemenţă cum m-am exprimat, în sensul bun al cuvântului, în PNL. Contest lipsa de democraţie din organizaţie. Toate deciziile se luau în cercuri restrânse, iar parlamentarii nu mai însemnau absolut nimic", a spus Berca.

El a explicat că a încercat o mediere cu conducerea centrală, precizând că "indiferenţa a fost totală", acest lucru generând decizia sa de a demisiona.

"Din punctul acesta de vedere, cred că s-a mers puţin cam departe şi am decis să fac pasul ăsta (de a demisiona din PNL - n.r.), deşi e o zi tristă pentru mine", a mai spus fostul liberal, infirmând încă o dată zvonurile apărute înainte de Congres privind discuţiile sale cu independenţii privind demisia sa imediat după realegerea noii conduceri a formaţiunii liberale.

Întrebat dacă preşedintele PNL Crin Antonescu i-a cerut să se mai gândească şi să rămână în partid, senatorul a răspuns negativ.

"Nu. A fost o discuţie în care i-am urat «Paşte fericit» şi i-am spus că, indiferent de carierea mea politică, îl voi respecta ca om. I-am mulţumit, i-am urat «Sărbători fericite». Asta a fost toată discuţia. Lucrurile astea se cunoşteau în general, nemulţumirile. Nu acuz pe nimeni, aşa a fost să fie, aşa că fie", a apreciat Gabriel Berca.

Berca spune că nu şi-a propus să candideze la Primăria Bacăului

Întrebat dacă în 2012 ia în calcul să candideze împotriva lui Stavarache la Primăria Bacău, Berca a răspuns: "La momentul acesta, nu".

"Dacă va fi necesar, da, dar la momentul ăsta nu mi-am propus să candidez la Primăria Bacăului, să fie bine înţeles", a conchis senatorul.

Senatorul PNL Gabriel Berca şi deputatul PNL Mihai Banu au demisionat, marţi dimineaţă, din PNL şi şi-au anunţat înscrierea în PDL.

Deputatul Mihai Banu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că, în opinia sa, 60% din "reţeaua electorală" a PNL Bacău va părăsi filiala liberală şi va trece la PDL în următoarele săptămâni, urmare a modului în care este condus partidul în acest moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici