Bistriţa-Năsăud: USL câştigă 3 din 4 mandate de deputat şi cele două de senator- rezultate finale

USL a câştigat, în Bistriţa-Năsăud, trei din patru mandate de deputat şi cele două de senator, iar candidatul său în Colegiul 3 Camera Deputaţilor, Alexandru Pugna, are cel mai mare număr de voturi, devansându-l pe Ioan Oltean (ARD), arată rezultatele finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean.

1068 afișări
Imaginea articolului Bistriţa-Năsăud: USL câştigă 3 din 4 mandate de deputat şi cele două de senator- rezultate finale

Bistriţa-Năsăud: USL câştigă 3 din 4 mandate de deputat şi cele două de senator- rezultate finale

Rezultatele finale furnizate, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud arată că în Colegiul 1 Camera Deputaţilor a câştigat Adriana-Doina Pană (USL), care a fost votată de 56,85% dintre alegători, pe locul al doilea clasându-se Alin Seserman (ARD), votat de 23,23% dintre cei care s-au prezentat la urne, iar pe locul al treilea se află Lucian Adrian Ungur (PP-DD), care a fost preferat de 9,81% dintre electori.

În Colegiul 2 Camera Deputaţilor a câştigat mandatul de deputat Daniel Suciu (USL), care a fost votat de 54,32% dintre alegători, urmat de Vasile Marc (ARD) cu 22,48%, şi de Feher Gabor (UDMR) cu 9,99%.

În Colegiul 3 Camera Deputaţilor, candidatul USL Alexandru Pugna a obţinut cel mai mare număr de voturi, 10.631, ceea ce echivalează cu 46,23% din totalul lor, al doilea clasându-se Ioan Oltean (ARD), cu 8377 de voturi - 36,42%, iar al treilea Ioan Şeu (PP-DD) cu 2.075 de voturi - 9,02%. În acest colegiu nu s-a stabilit deocamdată câştigătorul mandatului de deputat.

În Colegiul 4 Camera Deputaţilor, câştigător este Stelian Dolha (USL), votat de 55,89% dintre alegători. Pe locul al doilea s-a clasat Monica Săsărman (ARD), votată de 19,33% din cei care au fost la vot, iar al treilea Octavian Seciu (PP-DD), preferat de 15,94% dintre electori.

USL şi-a adjudecat şi cele două mandate de senator din Bistriţa-Năsăud.

În Colegiul 1 Senat, Dorin Dobra (USL) a câştigat cu 57,87% din voturile electoratului. Al doilea clasat a fost Eugen Curteanu (ARD), votat de 22,14% dintre alegători, iar al treilea Marius Ionel Cioancă (PP-DD), cu 12,54% din voturi.

În Colegiul 2 Senat, câştigător este Ioan Deneş (USL), votat de 55,12% din cei care au participat la vot. Pe locul al doilea s-a clasat Cristian Florian (ARD), cu 28,17%, iar pe locul al treilea Vasile Cremene (PP-DD), cu 9,80%.

Potrivit Biroului Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, în judeţ, au fost înscrişi pe listele electorale permanente 262.931 de alegători. Dintre aceştia, la urne s-au prezentat 98.368 de persoane. Cu urna specială au votat 761.

La Camera Deputaţilor au fost înregistrate 2.457 de voturi nule, iar la Senat 1.816.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici