Blaga: Avem nevoie şi de experienţa celor mai în vârstă şi de aplombul celor mai tineri

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, la Sibiu, referindu-se la sugestia lui Valeriu Stoica de a fi promovaţi mai mult tinerii, că PDL are "nevoie şi de experienţa celor mai în vârstă şi de aplombul celor mai tineri", cu condiţia ca "fiecare să se priceapă la ceva".

189 afișări
Imaginea articolului Blaga: Avem nevoie şi de experienţa celor mai în vârstă şi de aplombul celor mai tineri

Blaga: Avem nevoie şi de experienţa celor mai în vârstă şi de aplombul celor mai tineri (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, şi-a prezentat, la Sibiu, moţiunea pentru candidatura la conducerea partidului, fiind însoţit de câţiva dintre principalii săi susţinători: Sorin Frunzăverde, Cristian Boureanu şi Cezar Preda, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vasile Blaga a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre sugestia colegului său, Valeriu Stoica, de a fi promovaţi mai mult tinerii, iar cei mai în vârstă să se retragă "în linia a doua".

"În permanenţă am lăsat tinerii în faţă peste tot în partid. Unul dintre elementele importante ale moţiunii se bazează exact pe lucrul acesta: încurajarea dezbaterii între generaţii în partid. Avem nevoie şi de experienţa celor mai în vârstă şi de aplombul celor mai tineri. Trebuie însă ca fiecare să se priceapă la ceva, pentru că nimic nu este mai periculos decât să te pricepi la toate. Atunci nu ai expertiză la nimic. Singura condiţie este ca fiecare să se priceapă la ceva", a răspuns Blaga.

El a firmat că încearcă să convingă cât mai mulţi dintre delegaţii sibieni care vor participa la Convenţia PDL, chiar dacă trei dintre parlamentarii de Sibiu au anunţat că susţin moţiunea lui Emil Boc.

"Sperăm să avem discuţii concludente prin care să îi convingem pe colegi că parcursul pe care noi îl propunem pentru partid este cel de care are el nevoie în această etapă. Nu toţi parlamentarii sunt semnatarii moţiunii domnului Boc. Oricum, fiecare persoană este doar un vot la Convenţie şi noi sperăm să convingem pe cât mai mulţi din delegaţii care vin la Convenţie", a spus Vasile Blaga.

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a decis, în urma unei analize personale, să renunţe la candidatura pentru o funcţie în conducerea democrat-liberalilor, urmând să se dedice exclusiv activităţii la ISP, din postura de simplu membru al PDL.

Stoica a spus că a avut "onoarea de a fi invitat de domnul Emil Boc să candidez în echipa sa", pentru una din funcţiile de la vârful ierarhiei partidului, invitaţie care reflectă "o încredere" din partea premierului şi pentru care i-a "mulţumit sincer", dar care l-a pus şi în faţa unei "alegeri dificile".

El a susţinut că decizia sa este determinată şi de faptul că "viitorul PDL cere o investiţie masivă de efort în zona dezvoltării identităţii doctrine, a încurajării tinerilor şi a atragerii competenţelor tehnice şi intelectuale în sfera de influenţă a partidului", dar şi de conştientizarea şi principiul după care "oamenii politici trebuie să ştie nu numai când să iasă în faţă, dar şi când şi cum să se retragă în linia a doua". El speră că şi alţi colegi din partid, din generaţia sa, vor avea înţelepciunea să facă un asemenea gest.

"Am luat această decizie nu doar pentru că am convingerea că viitorul PDL cere o investiţie masivă de efort în zona dezvoltării identităţii doctrine, a încurajării tinerilor şi a atragerii competenţelor tehnice şi intelectuale în sfera de influenţă a partidului şi pentru că vreau să îmi dedic eforturile nedivizate acestui scop. Am luat această decizie şi pentru că vreau să rămân fidel unui principiu pe care, aşa cum se ştie foarte bine, l-am pus sistematic în practică în întreaga mea carieră politică. Anume, acela de a dovedi că oamenii politici trebuie să ştie nu numai când să iasă în faţă, dar şi când şi cum să se retragă în linia a doua. M-aş bucura dacă tot mai mulţi dintre colegii mei de generaţie ar înţelege acest principiu şi ar face ca şi mine un pas înapoi pentru a deschide drumul altora, mai tineri. Gestul meu implică pentru aceşti colegi de generaţie o sugestie şi o provocare. Pot şi vor să-l urmeze?! M-aş bucura ca un număr cât mai mare dintre ei să ridice această manuşă", a mai declarat, pentru MEDIAFAX, Valeriu Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici