Blaga: Cine crede că PDL a cedat lupta pentru a deveni prima forţă politică a României se înşeală

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că aceia care cred că "PDL a cedat lupta pentru a deveni prima forţă politică a României se înşeală".

32 afișări
Imaginea articolului Blaga: Cine crede că PDL a cedat lupta pentru a deveni prima forţă politică a României se înşeală

Blaga: Cine crede că PDL a cedat lupta pentru a deveni prima forţă politică a României se înşeală (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Vasile Blaga a făcut aceste declaraţii după ce preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Ţintean, a afirmat, în faţa delegaţilor la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud, că liberalii nu ar avea nimic împotrivă să se refacă dreapta românească, dar ar dori ca acest lucru să se întâmple sub conducerea lui Crin Antonescu.

"PDL nu are nevoie de aripa ocrotitoare a nimănui. Pentru unificarea dreptei, avem nevoie de parteneri loiali, care să nu ne mai dea afară de la guvernare, în 2007, de Florii, după ce am muncit împreună cu foşti miniştri, printre care şi Gheorghe Flutur. Şi noi am făcut greşeli. Noi nu avem nevoie de aripi protectoare din afara partidului, pentru că avem atât de multe aripi protectoare în interiorul partidului. Iată câte aripi protectoare avem la Bistriţa şi astfel de aripi protectoare mai avem la Suceava, la Arad şi la Bucureşti, peste tot. Avem peste 300.000 de aripi protectoare în interiorul nostru, iar cine crede că PDL a cedat lupta pentru a deveni prima forţă politică a României se înşeală", a spus Blaga.

Secretarul general al PDL a mai spus că partidul nu a încheiat un pact de susţinere cu PSD, ca liberalii, ca să îşi păstreze oamenii în funcţii-cheie.

"Noi, când am fost în opoziţie, am fost în opoziţie. Acesta este PDL, un partid care îşi respectă adversarii, dar ştie să le atragă atenţia când greşesc. Îi apreciem şi pe partenerii de guvernare şi pe cei din opoziţie, dar aşteptăm acelaşi respect din partea tuturor", a spus Blaga.

El a făcut apoi unele comparaţii între organizaţia judeţeană a PDL, condusă de Ioan Oltean, şi organizaţia naţională.

"Două lucruri caracterizează această organizaţie (Bistriţa-Năsăud - n.r.) şi va trebui ca aceleaşi lucruri să caracterizeze şi conducerea centrală: echipa şi demnitatea. Nu am auzit niciodată ca un lider al organizaţiei din Bistriţa să vorbească pe la spate un alt lider. Dimpotrivă, vă sprijiniţi unul pe altul. Ţin minte că, la un moment dat, preşedintele CJ, Gheorghe Marinescu (PD), a întins-o cu vreo 27 de primari şi organizaţia nu a plâns. Dimpotrivă, Ioan Oltean i-a bătut pe primarii care au părăsit PD chiar la ei acasă", a spus Blaga.

El a adăugat că acest lucru se va întâmpla şi la Bucureşti.

"Exemplu suntem aproape toţi cei pe care ne-aţi văzut pe diferite hărţi, unul în stânga, unul în dreapta, cu o singură observaţie - ca să redevenim ceea ce am fost trebuie să respectăm un mod de funcţionare a partidului: democraţie totală până la luarea deciziei şi, pentru că nu obligăm pe nimeni să rămână în partid, cel care cântă în front după ce decizia a fost luată, să ne mai lase. Atunci, acest partid într-adevăr va redeveni nu numai principala forţă a dreptei, ci şi principala forţă politică din România", a adăugat secretarul general al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici