Blaga, despre Bodu: Este problema domniei sale pe ce listă doreşte să candideze

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că este problema lui Sebastian Bodu pe ce listă doreşte să candideze, spunând că, dacă acesta nu a găsit sprijin în organizaţiile formaţiunii democrat-liberale, nu se regăseşte pe lista PDL.

109 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre Bodu: Este problema domniei sale pe ce listă doreşte să candideze

Preşedintele PDL Vasile Blaga (Imagine: Bogdan Dănăescu/Mediafax Foto)

După depunerea candidaturilor PDL la BEC, Vasile Blaga a fost întrebat care a fost motivul pentru care Sebastian Bodu nu se regăseşte pe lista PDL pentru europarlamentare şi cum vede că acesta intenţiona să candideze independent pentru ca în cele din urmă să aleagă PNŢCD.

"Este problema domniei sale pe ce listă doreşte să candideze, criteriile noastre le ştiţi de un an de zile, au fost stabilite la Baia Mare. Au fost binecunoscute de toate organizaţiile, dacă nu a găsit sprijin în regiuni, nu se regăseşte pe listele PDL", a răspuns preşedintele PDL.

El a fost întrebat dacă în cazul lui Bodu a fost vorba de competenţă sau de sprijin politic.

"Numai de competenţă este vorba în acest partid. Numai de competenţă este vorba pe această listă", a replicat preşedintele PDL.

Anterior, Vasile Blaga a declarat că la baza listei PDL pentru europarlamentare criteriul de bază a fost competenţa.

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu anunţă că, după 20 de ani, revine în PNŢCD şi va candida din partea acestui partid la alegerile pentru PE din 25 mai.

”Accept astăzi invitaţia PNŢCD de a candida pe listele sale electorale pentru Parlamentul European, drept pentru care redevin membru al acestui partid, după mai bine de 20 de ani”, anunţă Bodu într-o declaraţie remisă, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

El spune că, deşi a strâns mai mult de 100.000 de semnături, un eventual mandat obţinut de el ca independent nu ar fi un proiect politic. ”Ar fi doar un job pe care l-aş face în mod onorabil, ca şi până acum, aş putea doar să reprezint în mod onest alegătorii mei. Atât. Alături de un partid politic pot face însă mult mai mult. Mă pot implica în politica internă, pot participa la redactarea unor acte normative, pot veni cu iniţiative care să schimbe ceva în România, în mod direct şi nu doar prin intermediul Bruxelles-ului”, explică Bodu.

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat l-a invitat în 12 martie pe Sebastian Bodu să candideze pe lista ţărăniştilor la europarlamentare, acesta declarând atunci pentru MEDIAFAX că este onorat, dar că strânge semnături pentru o candidatură independentă.

"Sunt plăcut surprins (de invitaţia PNŢCD - n.r.), am auzit despre dorinţa acestora de a mă invita să candidez", afirma atunci Bodu, precizând că momentan se concentrează pentru strângerea a 100.000 de semnături care să îi susţină o candidatură independentă la alegerile pentru Parlamentul European.

"Încă nu pot să dau un răspuns, mă voi gândi şi le voi da un răspuns", mai spunea Sebastian Bodu.

La începutul lunii martie, europarlamentarul PDL Sebastian Bodu anunţa, pe Facebook, că va candida ca independent pentru un nou mandat în Parlamentul European, dar preciza că nu va pleca din partid, deoarece nu este "un traseist".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici