Blaga invită UDMR să pună, alături de PNL, bazele unui parteneriat de minimum zece ani

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a invitat UDMR să pună, alături de liberali, bazele unui parteneriat pe termen lung, de cel puţin zece ani, "în opoziţie sau la putere", în virtutea câtorva "atuuri comune" pe care le au cele două formaţiuni şi a experienţei unei colaborări "foarte bune".

128 afișări
Imaginea articolului Blaga invită UDMR să pună, alături de PNL, bazele unui parteneriat de minimum zece ani

Vasile Blaga (Imagine: Lucian Radulescu/Mediafax Foto)

"Mesajul meu către dumneavoastră, dragi colegi de la UDMR, este să lucrăm împreună, noul PDL şi UDMR, pentru atingerea acestui obiectiv care stă în faţa României în următorul deceniu: atingerea unui nivel de viaţă şi de dezvoltare care să situeze România la media Uniunii Europene. I-am auzit pe mulţi spunând că România nu mai are un proiect major în jurul căruia să adune energiile, însă proiectul pe care l-am enunţat este evident, logic şi urgent, iar pentru realizarea lui vă propun să lucrăm împreună, fie că suntem în opoziţie şi unii şi ceilalţi, fie că ne vom găsi la un moment dat la guvernare. În acest sens, vă propun să punem bazele unui parteneriat pe termen lung, de cel puţin zece ani. Avem câteva atuuri commune, avem experienţa unei colaborări foarte bune şi în opoziţie şi la guvernare”, a spus, vineri, la Congresul UDMR, Vasile Blaga, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Co-preşedintele PNL a menţionat în discurs colaborarea bună pe care a avut-o cu liderii UDMR de-a lungul timpului, spunând că Uniunea a contribuit major la conştientizarea drepturilor oamenilor şi minorităţilor, la profesionalizarea politicii şi administraţiei româneşti.

Totodată, Blaga a spus că UDMR a oferit întotdeauna "modelul competenţei şi al seriozităţii".

"Am mai spus-o şi o repet, pentru că din nefericire nu foarte mulţi politicieni excelează aici. Pentru UDMR cuvântul dat într-o înţelegere politică este sfânt, nu este loc de interpretare. 25 de ani pot reprezenta la fel de bine sfârşitul unei perioade şi un alt început, România având şansa să revină în rândul democraţiei occidentale alături de partenerii vestici, Uniunea Europeană şi NATO. Acum este timpul să fructificăm împreună această şansă uriaşă", a conchis Blaga.

La cel de-al 12-lea Congres al UDMR sunt prezenţi peste 770 de delegaţi şi aproximativ 150 de invitaţi, între care lideri politici din Ungaria şi România: preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, liderul PLR, preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, co-preşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, liderul PC, Daniel Constantin, vicepremierul Ungariei Semjén Zsolt, precum şi alţi politicieni de marcă din România şi străinătate.

Congresul se desfăşoară în perioada 17 - 18 aprilie la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al UDMR fiind actualul lider al uniunii, Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici