Blaga: Nimeni nu este proprietarul PDL. Alţii zic că e nevoie numai de ăia de 40 de ani, nu Blaga

Liderul PDL Vasile Blaga a afirmat, luni, în faţa a 200 de delegaţi prahoveni la congresul de sâmbătă, că "nimeni nu este proprietarul PDL", că nu el este cel care susţine că în partid "e nevoie numai de ăia de 40 de ani" şi că în viitorul BPN ar trebui să se regăsească "toate curentele din partid".

156 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nimeni nu este proprietarul PDL. Alţii zic că e nevoie numai de ăia de 40 de ani, nu Blaga

Blaga: Nimeni nu este proprietarul PDL. Alţii zic că e nevoie numai de ăia de 40 de ani, nu Blaga

Vasile Blaga a afirmat, luni, la Ploieşti, în faţa celor 200 de delegaţi din Prahova care vor participa la alegerea preşedintelui PDL în 23 martie, că strategia sa este "un partid puternic care să fie vioara întâi a viitoarei guvernări".

În acest context, Blaga a ţinut să precizeze că este "o intoxicare" acreditată de presa favorabilă uneia dintre contracandidatele sale ideea că-şi doreşte un partid cu un scor electoral mic, care să stea "cu mâna întinsă".

Blaga a mai spus că-şi doreşte un partid care să aibă premier şi ministru de finanţe, întrucât deţinerea acestor două funcţii reprezintă puterea.

"Nu cu mâna întinsă, cu şase, zece la sută, să fim partid balama. Nu m-aţi auzit niciodată, asta este o intoxicare pe care o vedeţi la unele televiziuni şi într-un ziar care a ajuns armamentul unei colege cu care candidez. E treaba ei, nu a mea. Eu vreau partid care să dea premierul. Un partid este la putere dacă are premier şi ministru de finanţe. Restul miniştrilor, mai discutăm. Dar să aibă premier şi ministru de finanţe. Dar un ministru de finanţe adevărat, nu un ministru de finanţe care să asculte de Gherghina şi s-o păţim cu primarii cum am păţit-o".

Actualul preşedinte al PDL a mai spus că, într-un partid condus de el, îşi găsesc locul membri de orice vârstă.

"Alţii zic că e nevoie numai de ăia de 40 de ani, nu Blaga", a spus acesta.

În ceea ce priveşte conducerea PDL, Vasile Blaga a mai spus că mai importantă decât Convenţia din 23 martie va fi Consiliul Naţional de Coordonare din 6 aprilie, când se va alege echipa de conducere a PDL.

În acest context, Blaga a afirmat că, în opinia sa, "toate curentele ar trebui să se regăsească în birou (BPN - n.r.)" aşa cum s-a întâmplat când Traian Băsescu a fost ales preşedinte al PD, iar din structura centrală de conducere a partidului au făcut parte şi reprezentanţi ai celor doi contracandidaţi ai acestuia.

"Nimeni nu este proprietarul PDL. Nu. PDL este proprietatea dumneavoastră, a celor 250.000 de membri. Eu sunt preşedinte temporar, cât timp veţi dori dumneavoastră", le-a mai spus Vasile Blaga primarilor şi aleşilor locali prezenţi la Ploieşti, la susţinerea moţiunii sale.

PDL Prahova va trimite la convenţia de sâmbătă, în cadrul căreia va fi ales preşedintele PDL, 208 delegaţi, aceasta fiind cea mai numeroasă delegaţie a unei organizaţii judeţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici