Blaga: Nu suntem în război în PDL, suntem într-o dezbatere de idei

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că, în cazul în care va câştiga alegerile din partid nu exclude posibilitatea ca Emil Boc să se regăsească în viitoarea conducere, "dacă va dori", spunând că în PDL nu este "război", ci "o dezbatere de idei".

23 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu suntem în război în PDL, suntem într-o dezbatere de idei

Blaga: Nu suntem în război în PDL, suntem într-o dezbatere de idei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Vasile Blaga a spus, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că din zece în zece ani în partid "sunt dezbateri serioase", precizând că în 1991 au fost tot trei moţiuni, a câştigat Petre Roman şi "a rupt" partidul de Iliescu, iar în 2001 au fost tot trei moţiuni, a lui Traian Băsescu, a lui Petre Roman şi a Simonei Marinescu, competiţia fiind câştigată de actualul preşedinte al ţării.

El a adăugat că şi la alegerile interne din acest an sunt tot trei platforme politice şi şi-a exprimat încrederea că platforma sa va fi cea câştigătoare.

"Întotdeauna am avut grijă ca în ponderea lor moţiunile să se regăsească în conducerea partidului. Ba chiar mai mult. În momentul în care domnul preşedinte Băsescu a câştigat conducerea partidului cu vreo 63 la sută, dacă bine reţin, jumătate din funcţii au fost acordate susţinătorilor celorlalte moţiuni. Găsim soluţii fără nicio problemă, pentru că noi nu suntem într-un război între noi. Sigur, funcţiile trebuie câştigate prin vot. Nu suntem într-un război între noi, dimpotrivă, suntem colegi, adversarii noştri sunt în PSD şi în PNL. Noi suntem într-o dezbatere de idei", a spus Blaga.

Întrebat dacă Emil Boc se va regăsi în viitoarea conducere a partidului, chiar dacă va pierde alegerile pentru funcţia de preşedinte, Vasile Blaga a spus că acest lucru este posibil, "dacă va dori".

Declaraţiile sale au fost întărite şi de Sorin Frunzăverde, care a precizat că în partid este "o cutumă" ca reprezentanţii tuturor moţiunilor să se regăsească în viitoarea conducere, iar această cutumă "a funcţionat de 21 de ani".

Vasile Blaga a participat, miercuri, la Alba Iulia, la o întâlnire cu reprezentanţi ai PDL Alba. La întâlnire au fost prezenţi circa 400 de membri ai formaţiunii politice din judeţ, printre care şi numeroşi primari PDL.

Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu au depus, în 11 aprilie, la Comisia pentru pregătirea Convenţiei Naţionale din 14 mai, cereri de candidatură, însoţite de moţiuni şi de semnături ale susţinătorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici