Blaga: Parlamentarii PDL au decis să meargă la plen şi să voteze împotriva suspendării

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că parlamentarii PDL au decis să participe la şedinţa plenului reunit al Parlamentului şi să voteze împotriva suspendării preşedintelui Traian Băsescu, reţinând în urma avizului CC că şeful statului nu a încălcat Constituţia.

203 afișări
Imaginea articolului Blaga: Parlamentarii PDL au decis să meargă la plen şi să voteze împotriva suspendării

Vasile Blaga (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Toţi colegii mei au fost de acord, citind hotărârea CC, că preşedintele nu a încălcat Constituţia. Vom merge în sală şi vom vota împotriva suspendării. Au fost stabiliţi şi cei care vor lua cuvântul şi pe procedură şi pe fond, vom merge în sală şi vom vota împotriva suspendării", a spus Blaga, la finalul şedinţei grupurilor reunite ale PDL de la Cameră şi Senat.

Întrebat dacă a reluat discuţiile cu foştii parteneri de coaliţie pentru a bloca votarea suspendării şefului statului, Blaga a afirmat că a discutat deja cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, cu preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, dar şi cu liderul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian.

"Am discutat cu domnul Kelemen Hunor şi acesta era punctul lor de vedere. Am discutat şi cu domnul Oprea şi dânsul şi-a reiterat ferm poziţia de a nu vota suspendarea preşedintelui. În continuare am văzut şi opinia domnului Pambuccian. Lucrurile sunt împărţite în grupul minorităţilor", a mai spus Blaga.

El a adăugat că nu vrea să facă niciun calcul cu privire la rezultatul votului parlamentarilor legat de suspendarea preşedintelui.

Întrebat daca a discutat cu preşedintele Băsescu în ultimele 24 de ore, Blaga a răspuns: "Da".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici