Blaga: PDL trimite o scrisoare către Reding pe Codul insolvenţei, care urmăreşte "subjugarea presei"

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că PDL va adresa o scrisoare vicepreşedintelui Comisiei Europene Viviane Reding în privinţa Codului insolvenţei, considerând că sunt articole ţintite în acest cod care urmăresc "subjugarea presei".

446 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL trimite o scrisoare către Reding pe Codul insolvenţei, care urmăreşte "subjugarea presei"

Preşedintele PDL, Vasile Blaga (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Blaga a afirmat că un astfel de proiect cum este Codul insolvenţei ar fi trebuit să fie prezentat ca proiect de lege în Parlament şi că sunt unele lucruri de lămurit "faţă de intrarea în insolvenţă pe spatele unora, lăsând în spate destule companii care nu se mai descurcă".

El a spus că, din păcate, sunt articole în Codul insovenţei care urmăresc "subjugarea presei".

"Din păcate, sunt articole ţintite acolo, iar unele dintre ele urmăresc pur şi simplu subjugarea presei: cei care nu sunt cu noi trebuie să tacă", a adăugat Blaga.

El a mai spus că este şi o "prostie economică" să fie închisă licenţa unei televiziuni sau unui post de radio, deoarece, în acest fel, acestea nu vor mai avea de unde să plătească vreo datorie la stat.

"Dar nu vom lăsa lucrurile aşa, chiar am discutat cu domnul Predoiu şi vom adresa în acest sens o scrisoare doamnei Reding pe tema Codului insolvenţei, pe tema căluşului pus presei", a spus Blaga.

Licenţa audiovizuală a televiziunilor şi radiourilor aflate în insolvenţă va fi suspendată de către CNA până la data confirmării planului de reorganizare pentru societăţile care deţin aceste licenţe, potrivit Ordonanţei de Urgenţă privind insolvenţa, publicată vineri în Monitorul Oficial.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici