Blaga: Propunerea lui Preda privind triumviratul poate fi văzută ca încercare de a favoriza pe cineva

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, că a propus ca foştii preşedinţi ai partidului să facă parte din Biroul Permanent Naţional şi a criticat propunerea lui Cristian Preda ca partidul să aibă o conducere formată din trei copreşedinţi şi şapte vicepreşedinţi.

243 afișări
Imaginea articolului Blaga: Propunerea lui Preda privind triumviratul poate fi văzută ca încercare de a favoriza pe cineva

Cristian Preda (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat dacă una dintre propunerile de modificare a Statutului este ca foştii preşedinţi ai partidului să facă parte din BPN, Blaga a răspuns: "Eu am făcut această propunere încă de acum o lună de zile, mi se pare absolut corect. Chiar acum mai bine de o lună de zile am venit cu propunerea aceasta şi cred că este un lucru foarte bun".

Vasile Blaga a arătat, totodată, că propunerea lansată public de către europarlamentarul Cristian Preda privind o conducere interimară colegială a partidului până la finalul anului 2014, formată din trei copreşedinţi şi şapte vicepreşedinţi, poate fi interpretată ca o modificare majoră de Statut înainte de Convenţia Naţională, în încercarea de a favoriza pe cineva în cursa internă, dar că Preda va fi invitat la Colegiul Director pentru a-şi susţine poziţia.

"Ea poate fi propusă ca şi modificare la Statut şi o să-l invit mâine (vineri - n.r.) în Colegiul Director. Ea este o schimbare majoră de Statut înaintea Convenţiei Naţionale, sunt şi eu destul de sensibil la toate lucrurile acestea acum, nu ştiu dacă nu ar putea fi interpretată ca o încercare de a favoriza pe cineva în cursa internă din partid, ceea ce nu ar fi chiar corect. Este o propunere, şi ca orice propunere, o putem discuta. La un triumvirat... Când vrei să nu faci nimic dai o sarcină la doi, dacă dai la trei, sigur nu se rezolvă. Este o propunere bună, eu m-am referit la mine când am vorbit despre favorizarea cuiva. Şi colegii spun, şi am spus când am stabilit strategia de reconstrucţie a partidului, că unul din primele lucruri pe care trebuie să le facem se referă la reprofesionalizarea partidului. Asta înseamnă departamente cu responsabilităţi directe, cum am avut în Statutul de până-n 2004 şi am făcut ceva mult mai bine atunci. Dar trebuie să ne gândim, până la urmă vor decide colegii ca să facă propunerea în Colegiul Director Naţional", a spus Blaga.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat că va propune la următoarea şedinţă CNC al PDL o formulă de triumvirat pentru conducerea partidului, cu trei copreşedinţi, secondaţi de şapte vicepreşedinţi.

"Eu am făcut deja un anunţ referitor la o solicitare pe care o voi face în CNC sâmbătă şi anume solicitarea de a alege trei copreşedinţi, dată fiind criza în care PDL se găseşte, cred că este utilă o formulă consensuală la vârf, un triumvirat, care să fie însoţit de şapte vicepreşedinţi, nu cum se întâmplă astăzi, sunt 15 vicepreşedinţi, patru prim-vicepreşedinţi, în fine, trei, că eu am demisionat, mai mulţi decât sunt în tot PPE", a declarat Cristian Preda, marţi, la RFI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici