Blaga: Raportul în interiorul alianţei de dreapta, dat de zestrea fiecărei formaţiuni, de voturi

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a atenţionat, sâmbătă, pe partenerii din alianţa de dreapta, că "în politică nu se fac cadouri", arătând că raportul în interior acestei construcţii va fi dat de "zestrea" fiecărei formaţiuni", adică de voturile primite.

103 afișări
Imaginea articolului Blaga: Raportul în interiorul alianţei de dreapta, dat de zestrea fiecărei formaţiuni, de voturi

Blaga: Raportul în interiorul alianţei de dreapta, dat de zestrea fiecărei formaţiuni, de voturi (Imagine: Arhiva mediafax Foto/AFP)

"Raportul în interiorul construcţiei va fi dat de zestrea pe care o are fiecare formaţiune. Cu tot respectul pentru toţi, în politică nu se fac cadouri. Singura zestre în politică e votul", a precizat Blaga, la şcoala tinerilor democrat-liberali, la Eforie-Nord.

Mai mult, Blaga a arătat că deşi are "tot respectul" pentru liderii altor formaţiuni, cum sunt Mihai Răzvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu şi Adrian Papahagi, ştie că doar PDL are "structuri teritoriale capabile să se lupte cu USL".

"Cu tot respectul pentru domnul Pavelescu, cu tot respectul pentru domnul Ungureanu, cu tot respectul pentru domnul Papahagi, vreau să spun că structuri teritoriale capabile să se lupte cu USL are, în acest moment, doar PDL", a precizat Blaga.

El a vorbit şi despre conducerea colegială a alianţei, arătând că raportul de forţe în interiorul construcţiei este dat de "analizele sociologice".

Potrivit lui Blaga, campania electorală a acestei alianţe va trebui coordonată de un om care nu va fi şeful niciuneia dintre formaţiunile componente.

Liderul PDL a făcut aceste precizări la cererea tinerilor din PDL, după ce a menţionat că duminică PDL va semna protocolul alianţei cu partidele conduse de Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu.

El le-a mai spus tinerilor din PDL că formaţiunea este în faţa unor alegeri generale care reprezintă "o bătălie extrem de grea", pe care o duce cu o alianţă "puternică", cum este USL.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, liderul partidului Forţa Civică, Aurelian Pavelescu, şi preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, vor semna, duminică, la sediul central al PDL, Protocolul Alianţei partidelor de dreapta.

Dupa acest eveniment, cei trei lideri se vor deplasa la Biroul Electoral Central, însoţiti de membri din conducerea celor trei partide, pentru a înregistra Alianţa.

La ora 13.30 va avea loc, la sediul central al PDL, o conferinţă de presă susţinuta de Monica Macovei, vicepreşedinte al partidului, care va prezenta Codul Etic al Alianţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici