Blaga spune că i se pare foarte firească o alianţă cu PNL, dar nu exclude nici o guvernare cu PSD

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, marţi, că i se pare "foarte firească" o alianţă cu PNL, însă exclude o colaborare cu Dan Diaconescu, iar referitor la o variantă de guvernare cu social-democraţii a spus că "în politică niciodată nu poţi să spui nu", deşi în 2009 s-a opus unei alianţe cu PSD.

795 afișări
Imaginea articolului Blaga spune că i se pare foarte firească o alianţă cu PNL, dar nu exclude nici o guvernare cu PSD

Blaga spune că i se pare "foarte firească" o alianţă cu PNL, dar nu exclude nici o guvernare cu PSD

"Evident că mi se pare foarte firească o alianţă cu PNL, o alianţă care a mai fost şi care a avut rezultate bune. În niciun caz nu văd o alianţă cu Dan Diaconescu. Liberalii sunt ideologic de dreapta", a afirmat, marţi, la Râmnicu Vâlcea, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Întrebat dacă exclude o variantă de guvernare alături de social-democraţi, Vasile Blaga a răspuns: "În politică niciodată nu poţi să spui nu. Deşi sunt printre cei care în 2009 s-au opus alianţei de guvernare cu PSD".

Pe de altă parte,, Blaga a spus că "nu i se pare firesc" ca unii candidaţi la şefia PDL să-şi posteze pe bloguri "nemulţumirile", fără a le discuta înainte în interiorul partidului.

"Nu mi se pare firesc să postez pe bloguri sau pe reţele de socializare nemulţumirile din partid, cum fac unii dintre adversarii mei. Bun, e în regulă, ne asumăm cu toţii eşecurile electorale, dar nu poţi să vii să acuzi astăzi numai o parte din partid, când tu înainte cu două zile de începutul campaniei locale, la Bucureşti, îl aveai şef de campanie pe Piedone. Nu poţi să acuzi din nou o parte din partid când la alegeri locale candidaţii PDL au concurat sub 17 sigle şi sub 17 culori. Erau unii candidaţi ai noştri care aveau pe afişe culoarea verde ca brotacu. Nu, culoarea PDL este portocalie, semnul nostru electoral este trandafirul şi ne numim PDL, singurul partid de dreapta autentic din România. Dacă nu făceam ARD, ni se reproşa poate acum că «uite, nu ai făcut ARD-ul şi puteam câştiga 70% din voturi». (...) Susţin necesitatea unităţii dreptei şi a încetării atacurilor între membrii de partid", a mai spus Blaga.

Vasile Blaga şi-a prezentat, la Râmnicu Vâlcea, moţiunea "România dreaptă-PDL, politica dincolo de lozinci", cu care va candida în 23 martie, la Convenţia PDL. El a fost însoţit de Raluca Turcan, Gheorghe Flutur şi Traian Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici