Blaga: Vreau să-i spun domnului Ponta că mort este el şi cu USL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că a observat că premierul este foarte supărat pentru că opoziţia a atacat la CC Bugetul pe 2013, adăugând: "Vreau să-i spun domnului Ponta că mort este el şi cu USL".

269 afișări
Imaginea articolului Blaga: Vreau să-i spun domnului Ponta că mort este el şi cu USL

Vasile Blaga (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Am observat că domnul Ponta este extrem de supărat că am atacat Bugetul la Curtea Constituţională. Vreau să-i spun domnului Ponta că mort este el şi cu USL şi este mort încă din octombrie, când trebuia să vină cu Bugetul de stat în faţa Parlamentului", a spus Vasile Blaga, după şedinţa BPN.

El a adăugat că nimeni nu l-a oprit pe Victor Ponta să vină cu bugetul la timp, dar nu a făcut acest lucru pentru că nu avea cum să suporte financiar promisiunile făcute în campania electorală.

PDL a atacat, vineri, Legea bugetului la Curtea Constituţională.

Legea bugetului pe 2013 a fost adoptată fără cvorum şi fără a lua în considerare amendamentele opoziţiei, iar fundamentarea bugetului s-a făcut pe Statutul parlamentarilor, act încă neadoptat, arată PDL în sesizarea către Curtea Constituţională, menţionând că a fost încălcată şi o recomandare a Comisiei de la Veneţia.

Majoritatea parlamentară a adoptat Legea bugetului de stat pe anul 2013 "după o analiză superficială şi neconstituţională a exigenţelor sociale, economice, juridice şi de altă natură din societatea românească".

PDL susţine că la dezbateri au fost încălcate repetat prevederile articolului 22 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului care stipulează că "în timpul şedinţelor, preşedinţii grupurilor parlamentare pot cere preşedintelui şedinţei comune verificarea întrunirii cvorumului".

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că "mortul PDL" a atacat bugetul la Curtea Constituţională ca să arate că încă "respiră", apreciind că românii nu sunt interesaţi de concursul "care e mai viu, Vasile Blaga sau Elena Udrea, întrucât amândoi sunt morţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici