Blaga: Ziua porţilor deschise la vila Dante, manevră periculoasă. Cerem să se renunţe la organizare

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, că democrat-liberalii cer RA-APPS să renunţe la organizarea, duminică, a Zilei porţilor deshise la vila Dante, arătând că, altfel, solicită de asemenea premierului Ponta să organizeze o zi a porţilor deschise la "apartamentul său de 500 de metri pătraţi".

2392 afișări
Imaginea articolului Blaga: Ziua porţilor deschise la vila Dante, manevră periculoasă. Cerem să se renunţe la organizare

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Blaga a apreciat, într-o conferinţă de presă, că organizarea Zilei Porţilor Deschise la vila Dante reprezintă "o tentativă de manipulare grosolană a alegătorilor în ziua votului şi o formă de campanie electorală mascată, susţinută de USL prin intermediul instituţiilor statului".

În opinia lui Blaga, "această manevră ieftină, care vine la capătul unei campanii prelungite de dezinformare pe tema destinaţiei vilei Dante incită publicul şi poate genera reacţii imprevizibile".

"Acţiunea organizată de RA-APPS este doar un pretext pentru manevre şi presiuni de natură electorală. Vila Dante se află în vecinătatea imediată a vilei Lac 3, reşedinţa oficială a preşedintelui ales al României. Există informaţii după care acţiunea de mâine va fi folosită pentru a genera violenţe în zona reşedinţei oficiale a preşedintelui României. Cerem RA-APPS, aflat în subordinea secretarului general al Guvernului, aflat la rândul său în subordinea directă a primului ministru Ponta, să renunţe la această manevră periculoasă care poate avea ca rezultat creşterea tensiunii sociale în ziua referendumului", a precizat Vasile Blaga.

El a avansat şi o variantă pentru cazul în care nu se va da curs solicitării PDL.

"În caz contrar, îi cerem de asemenea domnului Victor Ponta să organizeze duminică o zi a porţilor deschise la apartamentul domniei sale de 500 de metri pătraţi în cartierul Parc, zona Circului. De asemenea, poate organiza o zi a porţilor deschise şi la Cornu, unde deţine două vile", a adăugat el.

Vasile Blaga a mai spus că ştie că secretarul general al PSD Liviu Dragnea a cerut USL să scoată duminică seară cetăţeni în stradă, ştiind că nu va fi validat referendumul.

"Ştim astăzi că acum câteva ore secretarul general al USL Liviu Dragnea a cerut USL să scoată mâine seară cetăţeni în stradă, ştiind că nu va fi validat rereferendumul. Cerem cetăţenilor români să nu se lase antrenaţi în acest joc extrem de periculos prin care Antonescu şi Ponta încearcă să legitimeze lovitura de stat", şi-a încheiat Blaga declaraţia de presă susţinută la sediul partidului.

Guvernul anunţă că duminică, când va fi organizat referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, va fi organizată Ziua Poţilor Deschise la vila Dante din Bucureşti.

"Din dorinţa de a asigura transparenţă, RA-APPS, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminică, 29 iulie 2012, să fie Ziua Porţilor Deschise la vila Dante", se arată într-un comunicat al Executivului.

Publicul va avea acces între orele 10:00 - 20:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici