Boagiu depune cerere de chemare în judecată a lui Ponta pentru "afirmaţii calomnioase" la adresa sa

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, miercuri, că a depus o cerere de chemare în judecată a lui Victor Ponta pentru "afirmaţii calomnioase, injuste" la adresa sa, precum şi un denunţ împotriva acestuia vizând acţiuni "împotriva economiei româneşti".

452 afișări
Imaginea articolului Boagiu depune cerere de chemare în judecată a lui Ponta pentru "afirmaţii calomnioase" la adresa sa

Anca Boagiu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Am depus denunţul împotriva domnului Victor Ponta pentru trei acţiuni premeditate care se îndreaptă împotriva economiei româneşti, eliminarea României din UE, trădarea intereselor economice şi strategice ale României şi distrugerea economiei româneşti. În egală măsură, am depus cererea de chemare în judecată a domnului Victor Ponta pentru afirmaţii calomnioase, injuste, nedrepte împotriva mea, ca fost ministru al Transporturilor, pentru a ascunde în fapt infracţiunile sale de subminare a economiei naţionale şi de abuz în serviciu", a spus Anca Boagiu, într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că denunţul depus împotriva lui Victor Ponta şi a Cabinetului acestuia se referă la "săvârşirea infracţiunilor de subminare a economiei naţionale prevăzute la art. 165 din Codul Penal şi abuz în serviciu contra intereselor publice, faptă care are caracterul unui abuz în formă calificată conform art. 248 din Codul Penal".

De asemenea, Boagiu a arătat că îl cheamă în judecată pe Victor Ponta pentru acuzaţii "calomnioase" pe care i le-a adus acesta, arătând că primul ministru trebuie să vină cu dovezi.

Întrebată unde a depus aceste cereri de chemare în judecată, Anca Boagiu a precizat că le-a trimis "instituţiilor responsabile", menţionând în acest sens parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu declara, în 21 noiembrie, că a decis să-l dea în judecată pe "candidatul" Victor Ponta "pentru prejudiciile pe care le-a adus statului român" şi pentru "încălcarea tratatului de aderare al României la UE".

Premierul Victor Ponta a susţinut în noiembrie că Anca Boagiu, "fătuca" aceasta care a fost ministrul Transporturilor, este vinovată de blocarea POS Transporturi, prin "acordarea în mod ilegal" a contractului pentru autostrada Nădlac-Arad, astfel că "probabil va merge la DNA să explice cum a dat contractul".

Victor Ponta a fost întrebat, 16 noiembrie, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţiile Ancăi Boagiu despre dreptul de veto al României la Consiliul European.

"Doamna Boagiu, această fătucă ce a fost ministrul Transporturilor prin meritele sale personale şi pregătirea extraordinară, este direct vinovată şi, probabil, va merge şi la DNA de blocarea Programului Operaţional Sectorial pe Transporturi, prin acordarea în mod ilegal a contractului, alături de doamna Trăilă, pentru Nădlac-Arad, unei firme pe care o ştie foarte bine şi pe al cărei patron îl ştie foarte bine. Din cauza organizării ilegale a licitaţiei, România are acest program pe transporturi presuspendat. Ce să îi mai răspund doamnei Boagiu, că probabil va merge la DNA să explice cum a dat contractul şi cum o ajută câştigătorul contractului în campanie. E mare îndrăzneală, să vorbeşti de funie în casa spânzuratului. Mi se pare tipic pentru un PDL-ist", a spus atunci şeful guvernului.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici