Boc: Cine crede că o funcţie publică e doar pentru el şi familia lui, n-are ce căuta în PDL

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă la Piteşti că "primul lucru" pe care îl va cere este o "dură şi reală evaluare" a persoanelor care ocupă poziţii ale PDL, precizând că cine crede că o funcţie publică este "doar pentru el şi pentru familia lui" n-are ce "căuta" în partid.

28 afișări
Imaginea articolului Boc: Cine crede că o funcţie publică e doar pentru el şi familia lui, n-are ce căuta în PDL

Boc: Cine crede că o funcţie publică e doar pentru el şi familia lui, n-are ce căuta în PDL (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Cine crede că o funcţie publică este doar pentru el şi pentru familia lui n-are ce căuta în Partidul Democrat Liberal sau a înţeles greşit politica. De aceea dragi colegi când faceţi orice selecţie de oameni trebuie să avem o discuţie sinceră unii cu alţii şi să ne cunoaştem în primul rând fiecare şi să ştim unde e cel mai potrivit loc să-l ocupe. Pentru că repet viaţa publică este extrem de grea şi de dificilă, iar diferenţa între partide este în ultimă instanţă diferenţa între oameni. (...) De aceea primul lucru pe care îl voi cere în partid este o dură şi reală evaluare a oamenilor care ocupă poziţii ale PDL-ului. Că prin ei putem câştiga sau pierde alegerile din 2012", a spus Emil Boc.

Emil Boc a afirmat că obiectivul PDL este să câştige alegerile, precizând că partidul are două "obligaţii" în faţa românilor, de a relansa economia şi de a "moderniza" formaţiunea democrat-liberală.

"Obiectivul fiecărui partid este evident să câştige alegerile. De aceea avem două mari obligaţii în faţa românilor şi a celor care ne vor vota în perioada următoare. În primul rând ca principal partid de guvernare să asigurăm relansarea economică după ce am luat măsurile dificile, iar în al doilea rând aici, în partid, avem nevoie să ne modernizăm şi noi. Nu putem cere ca doar ţara să se schimbe, să se facă reforme în educaţie, în sănătate, în administraţie, în justiţie, în salarizare sau în pensii fără ca partidul să nu urmeze şi el un proces de modernizare. Iar acum este momentul în care, dat fiind congresul din mai, trebuie să modernizăm partidul", a declarat preşedintele PDL.

El a mai spus că partidul din care face parte trebuie să aibă "tăria şi puterea" să pună "oamenii potriviţi la locul potrivit".

"Dacă nu avem o asemenea tărie nu vom reuşi. În primul rând când intri într-o funcţie publică, oricare ar fi ea de la consilier local de comună până la prim-ministru, de la consilierul judeţean până la parlamentar trebuie să te gândeşti ce dai tu în politică, nu ce obţii pentru tine", a mai spus Boc.

Preşedintele PDL, Emil Boc, secretarul general al partidului Vasile Blaga şi miniştrii Elena Udrea şi Traian Igaş, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, au participat la întâlnirea filialei Argeş a PDL pentru alegea liderului organizaţiei.

La şefia organizaţiei judeţene democrat-liberale este înscris un singur candidat, fiind vorba despre preşedintele interimar al PDL Argeş, Mircea Andrei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici