Boc: Comasarea alegerilor va fi analizată de fiecare partid din coaliţie până săptămâna viitoare

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare va fi analizată de către partidele aflate la guvernare în propriile structuri de conducere, urmând ca tema să fie din nou discutată în Coaliţie săptămâna viitoare, a declarat, luni seara, liderul PDL, premierul Emil Boc.

181 afișări
Imaginea articolului Boc: Comasarea alegerilor va fi analizată de fiecare partid din coaliţie până săptămâna viitoare

Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"În şedinţa coaliţiei s-a stabilit ca, până săptămâna viitoare, partidele membre ale coaliţiei să se consulte şi să ia o decizie în forul de conducere. Marţea viitoare, când va fi următoarea şedinţă a coaliţiei, chiar dacă este data de 13, vom şti în principiu dacă există un acord la nivelul coaliţiei", a spus Boc, la postul public de televiziune.

El a apreciat că această comasare a alegerilor ar evita înregistrarea de pierderi din punct de vedere economic urmare a unor dezbateri sterile, ar reprezenta un semn de coerenţă la nivel european prin concentrarea pe teme nu politice, ci legate de stabilitatea macroeconomică şi ar permite acumularea de economii, "nu decisive", la bugetul de stat.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat anterior că nu a remarcat în coaliţie vreo opoziţie faţă de comasarea alegerilor, el declarându-se convins că decizia va fi pozitivă.

Luni dimineaţa, surse din coaliţie au declarat agenţiei MEDIAFAX că partidele din arcul guvernamental au căzut de acord asupra comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, însă rămâne în discuţie sistemul de vot care va fi adoptat pentru legislative.

Asupra propunerii de comasare a alegerilor a existat "consens total", au precizat sursele citate.

Varianta comasării este amânarea până în toamna anului 2012 a alegerilor locale, însă nu s-a stabilit o dată pentru organizarea acestora, au precizat aceleaşi surse.

Sursele citate au mai arătat că la nivelul coaliţiei urmează să fie elaborate textul unei noi legi privind alegerile parlamentare şi locale şi de modificare a legii privind statutul aleşilor locali.

Partidele din arcul guvernamental nu au discutat, luni dimineaţă, şi varianta de sistem de vot care ar putea fi aplicată în eventualitatea comasării alegerilor.

Surse din partid au declarat, pentru MEDIAFAX, că PDL vrea ca alegerile parlamentare şi cele locale să aibă loc simultan în data de 18 noiembrie 2012, propunere care va fi discutată în coaliţie împreună cu trecerea la uninominalul pur pentru legislative, conform discuţiilor purtate duminică la reuniunea PDL de la Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici