Boc: Contestarea alegerilor va amâna momentul validării cu o săptămână

Contestarea alegerilor prezidenţiale va întârzia momentul validării rezultatului cu până la o săptămână, în funcţie de numărul contestaţiilor, a declarat, luni seara, liderul PDL, premierul interimar Emil Boc.

21 afișări
Imaginea articolului Boc: Contestarea alegerilor va amâna momentul validării cu o săptămână

Boc: Contestarea alegerilor va amâna momentul validării cu o săptămână (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Momentul va fi întârziat cu 3-7 zile, în funcţie de numărul contestaţiilor şi de nivelul la care sunt introduse", a spus Boc, la OTV.

El a arătat că rezultatele trebuie validate de către Curtea Constituţională şi că orice zi de amânare întârzie continuarea reformelor şi îndeplinirea angajamentelor asumate de România în relaţia cu instituţiile internaţionale.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, luni, decizia partidului de a contesta alegerile la Curtea Consituţională şi la Biroul Electoral Central, vorbind despre fraudarea votului şi despre faptul că Traian Băsescu i-a "furat" mandatul de preşedinte.

La finalul şedinţei de luni a BPN al PDL, Emil Boc a declarat că nu există o susţinere legală a PSD pentru contestarea alegerilor, din mai multe motive, şi a precizat că duminică seara niciun pesedist nu a contestat rezultatele date de unele case de sondaje.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici