Boc despre faptul că a fost huiduit de 1 Decembrie: Democraţia în România este consacrată de 20 ani

Premierul Emil Boc a caracterizat faptul că a fost huiduit la ceremonia de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf drept o expresie a democraţiei, care este consacrată în România de 20 ani, şi a precizat că el a fost desemnat să fie prezent la paradă de către "structurile abilitate".

30 afișări
Imaginea articolului Boc despre faptul că a fost huiduit de 1 Decembrie: Democraţia în România este consacrată de 20 ani

Boc despre faptul că a fost huiduit de 1 Decembrie: Democraţia în România este consacrată de 20 ani (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti de ce a fost huiduit la parada din Bucureşti şi de ce i s-a prezentat lui onorul militar, şi nu preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, premierul a răspuns: "Democraţia în România este consacrată de 20 de ani, iar în privinţa reprezentării la paradă, eu am fost desemnat de structurile abilitate".

El a transmis cetăţenilor, ca mesaj de 1 Decembrie, să fie mândri că sunt români, deoarece poporul a reuşit de-a lungul vremurilor să reziste la toate imperiile - Otoman, Habsburgic, Austro-Ungar, Ţarist.

"Am rezistat de-a lungul vremurilor pentru că am fost uniţi şi acesta este cel mai important mesaj pe care îl dă ziua de 1 Decembrie: numai uniţi putem reuşi, numai uniţi suntem puternici. Aşa cum spune un cântec istoric, românii în veci vor fi fraţi", a spus Boc.

Premierul Emil Boc a fost huiduit, miercuri, la plecarea de la parada de 1 Decembrie, desfăşurată în zona Arcului de Triumf.

Huiduit, premierul s-a îndreptat către maşina de serviciu, însoţit de membrii echipei sale de pază şi protecţie.

După câteva minute de la plecarea lui Boc huiduit de mulţime, prin acelaşi loc a trecut liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, care a dat mâna cu câteva persoane adunate în dreptul gardurilor de protecţie instalate de jandarmi. Vadim Tudor a comentat râzând către SPP-işti: "Ce i-au făcut, mă, lui Boc!".

Emil Boc a asistat timp de o oră la parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale. El a fost salutat de garda de onoare.

Preşedintele Traian Băsescu nu se află în ţară, fiind la Astana, unde participă la summitul OSCE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici