Boc, despre mărirea punctului de pensie: Proiectul de buget nu ne permite în acest moment

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, după întâlnirea cu grupul parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, despre amendamentul adoptat de comisiile de muncă, prin care se măreşte punctul de pensie, că proiectul de buget nu permite în acest moment o astfel de măsură.

27 afișări
Imaginea articolului Boc, despre mărirea punctului de pensie: Proiectul de buget nu ne permite în acest moment

Boc, despre mărirea punctului de pensie: Proiectul de buget nu ne permite în acest moment (Imagine: Mediafax Foto)

"Discuţia va avea loc în Guvern, proiectul de buget nu ne permite în acest moment să avem bani din altă parte, orice sumă pusă într-o parte presupune luarea unor resurse financiare din altă parte. Niciun amendament nu poate fi acceptat dacă nu are sursa de finanţare asigurată", a spus Boc.

Premierul a mai spus că bugetul de stat nu are soluţii financiare miraculoase.

"Din punctul nostru de vedere, proiectul, aşa cum a fost înaintat de către Guvern, avea asigurată resursa financiară pentru a putea face faţă anului 2010, an care are doar o creştere de 1,3%, creştere economică. Dacă economia ne va permite şi să dea Dumnezeu să avem mai mulţi bani la buget evident că orice prim-ministru din ţara asta şi orice om din România va da resurse financiare suplimentare pentru dezvoltare, pentru a putea mări pensiile", a afirmat Emil Boc.

El a menţionat că discuţiile privind bugetul pe 2010 vor continua şi la comisiile reunite de buget-finanţe.

Parlamentarii din comisiile de muncă şi de sănătate au avizat, miercuri, în unanimitate, proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2010, adoptând mai multe amendamente, printre care şi majorarea punctului de pensie de la 732,8 lei la 826,2 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici