Boc: Fac apel la toată clasa politică pentru a sprijini înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că orice reprezentant al opoziţiei care va vota în Parlament împotriva înfiinţării Ministerului Afacerilor Europene va vota împotriva propiului primar şi a făcut un apel la maturitatea clasei politice de a sprijini acest demers.

91 afișări
Imaginea articolului Boc: Fac apel la toată clasa politică pentru a sprijini înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene

Boc: Fac apel la toată clasa politică pentru a sprijini înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Fac un apel la toată clasa politică, un apel la maturitate politică pentru a sprijini un demers, un interes naţional. Orice reprezentant al opoziţiei care va vota împotriva înfiinţării acestui minister va vota împotriva propriului primar, să nu ajungă banii europeni la el. Acesta este mesajul: votează împotriva Ministerului Fondurilor Europene, votează ca primarii de toate culorile politice să aibă mai puţine resurse europene", a precizat Boc.

El a făcut aceste declaraţii după întâlnirea pe care a avut-o, împreună cu Leondard Orban, cu deputaţii PDL.

Premierul a mai spus că înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene va accelera aducerea banilor europeni în România şi toate primăriile, indiferent de culoarea lor politică, vor avea şanse să aducă mai mulţi bani în România.

"Este în interesul României, al tuturor partidelor, al tuturor primariilor, în interesul tuturor firmelor care au proiecte europene să avem un minister care să coordoneze structurile care gestionează fondurile europene", a mai spus Emil Boc.

Leonard Orban, propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Europene, este audiat luni după-amiază în comisiile parlamentare de administraţie şi afaceri europene. O şedinţă comună a celor două Camere pentru înfiinţarea noului minister urmând să aibă loc marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici