Boc, în plenul Camerei: Guvernul susţine Legea ANI în forma de la Comisia juridică

Premierul Emil Boc a declarat, luni, în plenul Camerei, că salută decizia reunirii deputaţilor în sesiune extraordinară pentru adoptarea Legii ANI, menţionând că Guvernul susţine în integralitate forma conferită de Comisia juridică şi arătând că actul normativ este "o problemă scadentă a României".

16 afișări
Imaginea articolului Boc, în plenul Camerei: Guvernul susţine Legea ANI în forma de la Comisia juridică

Boc, în plenul Camerei: Guvernul susţine Legea ANI în forma de la Comisia juridică (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Vă mulţumesc pentru faptul că aţi răspuns solicitării de sesiune extraordinară pentru a rezolva o problemă scadentă a României", a afirmat Boc.

El a spus că adoptarea Legii ANI este importantă "în raport cu România şi cu românii" şi din punctul de vedere al respectării angajamentelor asumate de România la integrarea în UE.

Potrivit lui Boc, este nevoie de Legea ANI pentru a le arăta românilor "deschis şi transparent" că nu există nicio reţinere din partea clasei politicepentru controlul averilor demnitarilor.

"Gestul dumneavoastră poate fi un gest de consolidare a încrederii opiniei politice că demnitarii lucrează în interes public că averile pe care le-au dobândit sau le dobândesc sunt în mod legal dobândite şi nu se încearcă pe cale legală anularea acestui control", a afirmat Boc.

El a mai spus că salută decizia Comisiei juridice de adoptare în unanimitate şi prin consens a raportului cu privire la această lege, acest lucru reprezentând o dovadă că deputaţii, clasa politică, sunt capabili să adopte o decizie în interes naţional.

Emil Boc a mai spus că neadoptarea acestei legi ar pune în pericol România atât din perspectiva integrării în spaţiul Schengen, cât şi a limitării absobţiei fondurilor europene.

"Salut decizia reunirii deputaţilor în sesiune extraordinară. Guvernul susţine în integralitate forma adoptată în Comisia juridică. Sper că şi la Senat va fi aceeaşi poziţiei în interes naţional, indiferent de partidele politice din Parlament", a adăugat Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici