Boc: Monica Iacob-Ridzi a trimis o cerere de autosuspendare din PDL

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că Monica Iacob-Ridzi a transmis Biroului Permanent o cerere de autosuspendare din partid.

34 afișări
Imaginea articolului Boc: Monica Iacob-Ridzi a trimis o cerere de autosuspendare din PDL

Boc: Monica Iacob-Ridzi a trimis o cerere de autosuspendare din PDL (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă Monica Iacob-Ridzi a depus o cerere în acest sens, preşedintele PDL, Emil Boc, a răspuns afirmativ.

"Da. A trimis cerere de autosuspendare din partid", a spus Boc.

El a menţionat că o formulă statutară va fi consfinţită în 5 martie, dată la care urmează să aibă loc reuniunea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC).

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat recent că a decis să propună Consiliului Naţional de Coordonare al PDL ca acei membri PDL care sunt trimişi în judecată prin rechizitoriu al Parchetului să fie suspendaţi din partid până la soluţionarea definitivă în justiţie a situaţiei lor.

Actualul Statut al PDL nu conţine prevederi în acest sens.

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a declarat recent, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că s-ar fi autosuspendat din partid dacă statutul formaţiunii i-ar fi permis.

Ea s-a declarat în favoarea propunerii lui Emil Boc referitoare la suspendarea din partid a celor trimişi în judecată, dar a spus că şi-ar dori să aibă şi acum posibilitatea statutară de a se autosuspenda în faza de urmărire penală.

Ridzi a precizat că nu va demisiona din Parlament, argumentând că statutul de parlamentar nu împiedică derularea procedurii în Justiţie în cazul său, precum şi că a fost aleasă prin vot uninominal, iar semnalele din partea alegătorilor din colegiul său din Hunedoara sunt că trebuie să-şi continue activitatea.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici