Boc: Nu ştiu despre Partidul Popular, nu mă tentează

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc susţine că nu ştie detalii despre Partidul Popular sau despre intenţia unor membri ai partidului de a se înscrie în această formaţiune, fiind interesat de consolidarea PDL ca partid de opoziţie.

148 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu ştiu despre Partidul Popular, nu mă tentează

Boc: Nu ştiu despre Partidul Popular, nu mă tentează (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă ştie detalii despre Partidul Popular, despre vreo intenţie a unor membri nemulţumiţi ai PDL de a părăsi formaţiunea şi de a se înscrie în acest partid, Emil Boc a răspuns că nu ştie detalii despre subiect şi că nu este tentat de noua formaţiune.

"Nu ştiu. Eu sunt membru PDL şi sunt interesat de consolidarea PDL ca partid de opoziţie, care este cea mai importantă prioritate din punct de vedere politic pentru mine. Am auzit zvonuri la televizor despre acest subiect, dar nu am detalii, nu am fost contactat. Nu mă tentează şi preocuparea mea de bază este legată de PDL", a spus Boc.

Presa a relatat în ultimele zile că Partidul Popular ar avea congres în 25 mai şi că o serie de parlamentari PDL, în frunte cu Elena Udrea, dar şi membrii Forţei Civice şi cei ai Fundaţiei Mişcarea Populară ar urma să se înscrie în acest partid. Între parlamentarii PDL care ar urma să treacă la Partidul Popular, presa i-a nominalizat şi pe Florin Popescu şi Eugen Tomac. De asemenea, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ar urma să se alăture acestei formaţiuni.

Consilierul prezidenţial Gabriel Berca a declarat că Partidul Popular, care va aduna nemulţumiţii din PDL, va apărea "foarte repede", fiind necesară şi constituirea unui grup parlamentar al noii formaţiuni.

"Foarte repede. Foarte repede. Asta e şi o decizie a colegilor din Parlament, pentru că e necesară constituirea unui grup parlamentar, sunt oameni în PDL care nu acceptă starea de lucruri de astăzi", a afirmat Berca într-o emisiune la B1 TV, întrebat când va apărea noua formaţiune.

De asemenea, consilierul prezidenţial, fost membru PDL şi parlamentar democrat-liberal de Bacău în legislatura trecută, a apreciat drept necesară apariţia noii formaţiuni având în vedere "dezechilibrul de pe piaţa politică românească".

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, miercuri, că membrii partidului care sunt nemulţumiţi ar trebui să spună acest lucru conducerii formaţiunii, arătând că este imoral ca un nou partid de dreapta să se facă cu oameni din PDL şi să facă opoziţie la opoziţie.

Partidul Popular este condus de fermierul Costel Caraş, cel care, în timpul scandalului laptelui infestat cu aflatoxină izbucnit în luna martie, a vărsat pe un câmp, în semn de protest, câteva mii de litri de lapte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici