Boc, parlamentarilor: Aţi votat un buget care va asigura ieşirea României din recesiune

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, după adoptarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor pe 2011, că Parlamentul a dat un vot pentru două legi care vor asigura ieşirea României din recesiune.

15 afișări
Imaginea articolului Boc, parlamentarilor: Aţi votat un buget care va asigura ieşirea României din recesiune

Boc, parlamentarilor: Aţi votat un buget care va asigura ieşirea României din recesiune (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Boc a mulţumit parlamentarilor pentru efortul depus în ultimele zile, în comisii şi plen, pentru discutarea şi votul bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2011.

"Am fost martor la un proces de lucru uneori întins până la ora două noaptea, dovadă a faptului că, deşi la nivelul opiniei publice se spune despre parlamentari că nu sunt acolo unde trebuie şi pot să confirm că în zilele în care am participat la şedinţă am constatat o susţinere a interesului naţional, evident cu diferenţele de opinii fireşti într-o democraţie", a spus prim-ministrul.

El le-a spus senatorilor şi deputaţilor că au dat un vot "pentru un buget care va asigura, după doi ani grei de criză şi recesiune, ieşirea României din recesiunea economică".

Boc a afirmat că votul dat de Parlament constituie în egală măsură un vot pentru ca, începând cu 1 ianuarie 2011, bugetarii să recupeze 15% din salariul diminuat, "atât cât îşi permite România astăzi".

"Vă mulţumesc că aţi dat un vot pentru un buget care va majora volumul investiţiilor de la 33 de miliarde la 35 de miliarde de lei, aţi dat un vot pentru plata sigură a pensiilor în România (...) aţi dat un vot pentru menţinerea unui curs echilibrat leu/euro, un vot pentru a-i putea proteja pe cei într-o situaţie delicată. Şi aşa cum se spune o vorbă din popor, după vremea rea vine şi vremea bună", a încheiat prim-ministrul.

Parlamentarii au adoptat, miercuri, în şedinţă comună, bugetul de stat pe anul 2011, cu 207 voturi "pentru", 143 "împotrivă" şi nicio abţinere.

Plenul comun al celor două Camere a adoptat, miercuri, bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2011, toate amendamentele propuse de opoziţie fiind respinse de majoritatea parlamentară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici