Boc pleacă în SUA pentru a primi titlul de Doctor în Drept de la Michigan State University

Premierul Emil Boc va pleca joi în Statele Unite, unde va primi titlul onorific de Doctor în Drept din partea universităţii americane Michigan State University, instituţie cu care acesta a colaborat când era profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, prin intermediul programelor universitare.

45 afișări
Imaginea articolului Boc pleacă în SUA pentru a primi titlul de Doctor în Drept de la Michigan State University

Boc pleacă în SUA pentru a primi titlul de Doctor în Drept de la Michigan State University (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Vizita premierului în SUA are un caracter privat, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, la finele anului trecut, că premierul Emil Boc va primi acest titlu onorific, el fiind invitat de către preşedintele universităţii la ceremonia de absolvire a unei generaţii de studenţi, în cadrul căreia să îi fie înmânată şi diploma.

La vizita în România a vicepreşedintelui american Joe Biden, în 2009, care a avut o întâlnire şi cu premierul Emil Boc, surse participante la discuţii au declarat că cei doi oficiali au constatat că au prieteni comuni pe filieră academică şi au povestit timp de câteva momente despre o cunoştinţă comună, profesorul Arno Loessner de la School of Urban Affairs and Public Policy de la University of Delaware. Emil Boc şi profesorul american s-au cunoscut în cadrul aceloraşi programe de cooperare interuniversitară.

Michigan State University este între primele zece universităţi din lume în ştiinţele educaţiei, fizică nucleară şi psihologie industrială şi între primele 50 în ştiinţe politice şi administrative.

În calitate de profesor, Boc a efectuat mai multe stagii de pregătire şi burse în străinătate, inclusiv la Michigan State University, în cadrul Programului "Michigan Political Leadership "/ "Transylvania Political Leadership Program".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici