Boc: PSD i-a făcut lui Patriciu cadoul financiar Petromidia şi acum vrea să îl prelungească

Preşedintele PDL, Emil Boc, a acuzat, duminică, PSD, că prin Guvernul Năstase i-a făcut omului de afaceri Dinu Patriciu "cadoul financiar Petromidia" şi acum vrea să prelungească acest cadou, pentru ca respectiva companie să nu revină la stat.

34 afișări
Imaginea articolului Boc: PSD i-a făcut lui Patriciu cadoul financiar Petromidia şi acum vrea să îl prelungească

Boc: PSD i-a făcut lui Patriciu cadoul financiar Petromidia şi acum vrea să îl prelungească (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Emil Boc a ţinut să precizeze că în octombrie 2000, când a început procesul privind Petromidia, Traian Băsescu era primar general al Capitalei şi nu era membru al Guvernului.

"În 2003 şi 2004, când s-au trimis acte normative, ordonanţa de urgenţă prin care s-a scutit Petromidia de plata a 570 de milioane de euro, bani pe care i-a stabilit atunci Guvernul Năstase că trebuie să îi dea până în 30 septembrie 2010, aparţine PSD. PSD este cel care i-a făcut, în fapt, domnului Dinu Patriciu, cadoul guvernamental şi financiar, iar de aceea ţin cu disperare acum să reajungă la putere, pentru a putea prelungi cadoul, pentru a transforma cadoul numai ca, într-o formă sau alta, statul să nu redevină majoritar", a afirmat Boc.

El a menţionat că, dacă Petromidia nu plăteşte aceşti bani, 570 de milioane de euro, există riscul pentru Petromidia să revină statului român. "Orice mijloc de luptă este permis în viziunea PSD, pentru a împiedica menţinerea la putere a lui Traian Băsescu", a mai spus Boc.

Întrebat de ce preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea privind preluarea datoriei istorice de 600 de milioane, la începutul mandatului în 2005, Boc a răspuns: "Dumneavoastră ştiţi că o dată ce legea şi ordonanţa au fost aprobate, practic, un preşedinte nu are alte soluţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici