Boc: Reducerea numărului de parlamentari prin lege, o capcană

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că propunerea liderilor USL de a diminua numărul parlamentarilor prin lege este "o capcană", pentru că "tot prin lege Crin Antonescu şi Victor Ponta când ajung la putere pot să modifice numărul de parlamentari de la 300 până la cât vor ei".

810 afișări
Imaginea articolului Boc: Reducerea numărului de parlamentari prin lege, o capcană

Boc: Reducerea numărului de parlamentari prin lege, o capcană (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Avem nevoie de această garanţie constituţională a Parlamentului unicameral şi a numărului de 300 de parlamentari, pentru ca în viitor nimeni, prin lege, să nu mai modifice aceste lucruri. Este o capcană care se tot vehiculează că se poate face reducerea numărului de parlamentari prin lege. Este adevărat, dar tot prin lege Crin Antonescu şi Victor Ponta când ajung la putere pot să modifice numărul de parlamentari de la 300 până la cât vor ei", a declarat Emil Boc la o dezbatere pe tema revizuirii Constituţiei, organizată de ISP.

El a mai spus că nu se poate funcţionarea unui Parlament unicameral fără revizuirea Constituţiei.

"Românii au solicitat acest lucru şi s-a văzut la referendum. Punctul nostru de vedere este da, trebuie şi revizuită Constituţia pentru Parlament unicameral şi 300 de parlamentari şi, evident, modificată imediat şi legea pentru punerea în acord cu textul Constituţiei, ca o garanţie că acest lucru e valabil foarte mult timp de aici înainte, şi nu doar de conjunctură, aşa cum încearcă liderii alianţei socialiste", a conchis Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici