Boc: Suntem de partea bună la lucrurilor, vom trimite alianţa socialistă în istorie

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, sâmbătă, la o reuniune a tinerilor din PDL, că partidul este "de partea bună a lucrurilor" şi va trimite definitiv în istorie "stânga populistă a alianţei socialiste".

26 afișări
Imaginea articolului Boc: Suntem de partea bună la lucrurilor, vom trimite alianţa socialistă în istorie

Boc: Suntem de partea bună la lucrurilor, vom trimite alianţa socialistă în istorie (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"Cu toată forţa cred că, împreună, PDL, cu tot ce înseamnă structurile sale, va trimite definitiv în istorie stânga populistă a alianţei socialiste reprezentată azi de cuplul tragic-comic Antonescu-Ponta, aşa cum trebuie să fie trimisă în istorie şi stânga populistă şi demogogică care a compromis viitorul acestei ţări. De fapt, azi, noi plătim ponoasele unor politici stângiste din ultimii 20 de ani, o politică ce a obişnuit pe români să stea mai mult preocupaţi la ajutoare decât la muncă cinstită", a spus premierul Boc.

El a afirmat că Victor Ponta şi Crin Antonescu nu fac decât să meargă pe linia stângii iliesciene, a politicii mânii întinse, care a început în anii '90.

"Este şansa istorică a PDL pe care o are de a schimba politica în România. De la o politică a promisiunilor fără acoperire - poate şi noi am făcut greşeli în acest sens - de la o politică axată pe ceea ce înseamnă mâna întinsă, la o politică axată pe principiul «eu câştig prin munca mea şi prin competenţele mele»", a spus Boc.

Premierul s-a declarat convins că USL va fi în opoziţie după 2012.

El a menţionat că Guvernul a fost nevoit să ia măsuri pentru a asigura viitorul ţării, ceea ce a însemnat o scădere temporară în popularitate.

"Am fost nevoiţi, pentru a nu scufunda ţara, să corectăm toate politicile greşite din ultimii 20 de ani. În ultimii 20 de ani s-a mers pe politica lui «se dă», indiferent dacă are sau nu are acoperire. Am crescut numărul de bugetari la 1398.000 în 2008, am făcut peste 300 de agenţii guvernamentale. Am dat pensii privilegiate, am multiplicat numărul regiilor autonome, care cheltuie abuziv banul public", a declarat Emil Boc la o şedinţă a tinerilor din PDL.

El a mai spus că Guvernul a luat măsurile de austeritate în doi ani de zile, "cu suferinţe pentru partid". "Ştiu ce înseamnă pentru fiecare dintre dumneavostară să staţi faţă în faţă cu oamenii care văd că li s-au diminuat veniturile, alteori şi-au pierdut un loc de muncă şi, evident, primii consideraţi vinovaţi sunt cei din PDL. Vreau să aveţi convingerea, fiecare în intimitatea dumneavoastră, că suntem de partea bună a lucrurilor şi că nu facem rău ţării, ci un lucru corect pentru viitor. Lucrurile pe care le facem produc suferinţă, greutăţi. Când ai o boală şi trebuie să te tratezi, ai o suferinţă de moment, dar te vindeci şi mergi pe drumul bun şi poţi după aceea să ai forţă şi să-i ajuţi pe ceilalţi", a mai spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici