Boc: USL să înţeleagă că democraţia nu înseamnă doi lupi şi o oaie care votează ce să mănânce la cină

Fostul premier Emil Boc consideră că procesul de revizuire a Constituţiei este "cea mai mare sfidare pe care românii o primesc după 1989 în materie de democraţie" şi spune că USL trebuie să înţeleagă că "democraţia nu înseamnă doi lupi şi o oaie care votează ce să mănânce la cină".

366 afișări
Imaginea articolului Boc: USL să înţeleagă că democraţia nu înseamnă doi lupi şi o oaie care votează ce să mănânce la cină

Fostul premier Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că procesul de revizuire a Constituţiei i se pare "cea mai mare sfidare pe care românii o primesc după 1989 în materie de democraţie, când un Parlament îşi propune să revizuiască Constituţia fără să ţină cont de voinţa exprimată de români printr-un referendum validat", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu nu am întâlnit, după 1989, o altă formă mai directă şi mai clară de sfidare a principiilor şi regulilor democraţiei din România şi a funcţionării statului de drept. Dacă USL are 70 la sută în Parlament, nu înseamnă că vine implicit şi cu valorile democraţiei, ci, dimpotrivă, le calcă în picioare. USL trebuie să înţeleagă că democraţia nu înseamnă doi lupi şi o oaie care votează ce să mănânce la cină. Se pare că USL aste crede că înseamnă democraţia, pentru că are 70 la sută", a spus Boc.

Potrivit acestuia, reprezentanţii USL nu pot să ignore şi să sfideze oamenii care, în 2009, şi-au exprimat o opţiune clară şi fără echivoc privind 300 de parlamentari şi Parlament unicameral.

"Cei de la USL compromit o reformă constituţională, prin ignorarea principiilor democratice şi a voinţei oamenilor", a conchis Emil Boc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici