Boc: Viitorul preşedinte al Senatului va fi Blaga, este susţinut de coaliţie

Premierul Emil Boc a declarat, luni, după şedinţa cu senatorii PDL, că viitorul preşedinte al Senatului va fi Vasile Blaga, menţionând că acesta este susţinut de coaliţie şi că nu există niciun impediment juridic pentru ca funcţia să aparţină celor din arcul guvernamental.

216 afișări
Imaginea articolului Boc: Viitorul preşedinte al Senatului va fi Blaga, este susţinut de coaliţie

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Boc a adăugat că există un acord al coaliţiei ca UDMR să preia funcţia de secretar general al Guvernului, Uniunea urmând să nominalizeze persoana care va ocupa acest post.

Întrebat dacă este deranjat de solicitările UDMR, Emil Boc a spus că PDL nu guvernează singur şi nu are resurse pentru a obţine majoritatea singur şi a spus că în coaliţie se discută şi cu UDMR şi UNPR şi cu minorităţile.

"Într-o coaliţie se discutăm nu numai cu UDMR ci şi cu UNPR şi cu minorităţile naţionale, iar produsul înţelegerii de astăzi nu este numai produsul înţelegerii cu UDMR este produsul înţelegerii cu toate partidele din coaliţie pentru că în coaliţie trebuie să negociezi cu fiecare pentru a merge mai departe", a precizat Emi Boc.

El a spus că actuala coaliţie este puternică, solidă, are forţa de a merge mai departe şi capacitatea de a trece bugetul prin Parlament şi să asigure stabiltatea politică şi economică.

Emil Boc a mai precizat că UNPR nu s-a dat la o parte şi este parte "a actului de guvernare cu drepturi depline".

Potrivit lui Boc, abia acum, când preşedinţia Senatului va reveni coaliţiei, se va intra în normalitate, pentru că Mircea Geoană obţinuse funcţia de preşedinte al Senatului în urma protocolului coaliţiei PDL, PSD.

"În momentul în care acel protocol s-a desfiinţat prin plecarea PSD de al guvernare, poziţia PSD de preşedinte al Senatului a fost deţinută practic în manieră ilegală din punct de vedere politic, acum coaliţia care guvernează este firesc să poată să asigure conducerea Senatului şi din acest punct de vedere nu există nici un fel de impendiment de natură constituţională", a mai precizat Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici