Bogdan Aurescu şi Bogdan Mănoiu primesc grad diplomatic de ambasador - decrete prezidenţiale

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, şi consilierul prezidenţial Bogdan Mănoiu dobândesc gradul diplomatic de ambasador, decrete în acest sens fiind semnate, marţi, de preşedintele Traian Băsescu.

840 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu şi Bogdan Mănoiu primesc grad diplomatic de ambasador - decrete prezidenţiale

Bogdan Aurescu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, cinci decrete privind acordarea gradului diplomatic de ambasador.

Cei cărora le-a fost acordat gradul diplomatic de ambasador sunt: Cornel Feruţă, Luminiţa Odobescu, Bogdan Mănoiu, Dănuţ-Florin Sandovici şi Bogdan Aurescu.

Cornel Feruţă a fost numit în 2013 în funcţia de coordonator-şef în cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), anterior fiind director general pentru afaceri politice în MAE. Cornel Feruţă este diplomat de carieră cu o activitate de peste 15 de ani în cadrul MAE.

Luminiţa Odobescu a fost în 2012 secretar de stat în MAE, după noiembrie 2012 fiind instalată pe un loc de consilier de stat în Cancelaria primului-ministru. Între iunie 2008 şi februarie 2012, Luminiţa Odobescu a îndeplinit funcţia de director general al Departamentului Uniunea Europeană din MAE.

Bogdan Mănoiu este în prezent consilier prezidenţial, la Departamentul Afaceri Europene al Administraţiei Prezidenţiale. Mănoiu a ocupat, de asemenea, în 2011, funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Europene. El a fost, totodată, şef al Departamentului Afaceri Europene, între 2009-2011.

Dănuţ-Florin Sandovici este, din 2007, ambasador al României în Siria. El a fost, între 2005 şi 2007, însărcinatul cu afaceri al României la Damasc, iar între 2004-2005 prim-colaborator în cadrul aceleiaşi misiuni diplomatice. Sandovici a mai lucrat în Ambasada României la Beirut (Liban), în perioada 1999-2003.

Bogdan Aurescu este în prezent ministru al Afacerilor Externe. Anterior, a ocupat funcţii de secretar de stat în MAE. De asemenea, Bogdan Aurescu a fost Agentul României pentru Curtea Internaţională de Justiţie, coordonând activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internaţională de Justiţie privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră. În perioada 2010-2011, Aurescu a fost negociator-şef pentru România al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă şi al Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici