Bogdan Nica (PNL Prahova): Domnul Roşca probabil se identifică cu Ana Pauker, cred că nu cunoaşte legea

Bogdan Nica, membru în Biroul Politic PNL Prahova, spune că Mircea Roşca nu are motive să propună excluderi fiindcă angajaţii din deconcentrate "se duc în timpul liber unde vor ei” şi susţine că funcţiile în partid sunt ocupate prin vot, iar Roşca nu poate elibera pe nimeni din aceste funcţii.

567 afișări
Imaginea articolului Bogdan Nica (PNL Prahova): Domnul Roşca probabil se identifică cu Ana Pauker, cred că nu cunoaşte legea

Bogdan Nica (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

Secretarul regional pentru Sud Muntenia al PNL, Bogdan Nica, fost preşedinte al ANPC în guvernarea USL şi membru în Biroul Politic al PNL Prahova, care a participat, joi, la lansarea Grupului de iniţiativă al lui Călin Popescu Tăriceanu, spune că liderul PNL Prahova, Mircea Roşca, "probabil se identifică cu Ana Pauker” atunci când spune că va cere excluderea din PNL a celor care ocupă funcţii în direcţiile deconcentrate şi care au participat la acel eveniment, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ieri (n.r. - joi), la lansarea grupului de iniţiativă al domnului Tăriceanu, eu nu am observat directori de deconcentrate. Iar dacă sunt angajaţi în deconcentrate, este doar problema lor, în timpul liber, unde se duc, la o fundaţie, la film sau în alte părţi. Cred că Mircea Roşca exagerează foarte mult şi probabil se identifică cu personaje din anii '50, mă refer la Ana Pauker şi la alţii, dacă crede că un salariat, dacă lucrează la o deconcentrată sau în altă parte, în timpul liber nu poate să participe la un eveniment al unui ONG, cu tentă politică, e adevărat, dar nu-i niciun fel de problemă. Cred că Mircea Roşca nu cunoaşte legea sau transmite alte mesaje", a declarat corespondentului MEDIAFAX secretarul regional al PNL.

Referindu-se la Mircea Roşca, Bogdan Nica mai spune că "probabil în capul domniei sale e o confuzie între anumiţi angajai ai autorităţilor locale sau judeţene şi ceea ce e o deconcentrată”.

"Referitor la persoanele care au ocupat un post prin concurs, fie că au fost propuse sau au o apartenenţă într-un partid politic, că e PNL, PSD sau PDL, cred că Legea 188 este clară şi, de asemenea, şi Legea administraţiei locale. Poate totuşi şi cei care conduc vremelnic anumite filiale ale PNL ar fi bine să citească legea", a adăugat reprezentantul conducerii PNL Prahova.

În ceea ce-i priveşte pe parlamentarii de Prahova care au participat la lansarea de joi şi în privinţa cărora Mircea Roşca a afirmat că vor rămâne fără funcţii de conducere în PNL Prahova, Nica spune că aceştia deţin funcţiile de conducere pentru că au fost votaţi de colegii lor şi că "singura posibilitate statutară corectă" pentru ca ei să fie schimbaţi ar fi dizolvarea biroului de conducere al filialei judeţene.

Nica a mai spus că nu cei care au participat la lansarea de joi au încălcat statutul, ci europarlamentarii liberali care s-au afiliat la PPE fără a exista o decizie adoptată de Congres în acest sens.

"Dacă e să privim un pic statutul cu mare atenţie vom observa că trecerea de la un grup european la altul se face prin congres. Congresul încă nu a avut loc şi, cu toate astea, nişte oameni s-au înscris în PPE şi fac propagandă pentru PPE. Eu cred că până la o decizie suverană a congresului, oamenii ăştia sunt afara partidului, cu preşedinte cu tot. Dar, în fine, acolo oamenii îşi dau demisia, revin, se întâmplă lucruri ciudate şi de aceea suntem îngrijoraţi unde ne ducem şi în ce ne transformăm. Asta e problema numărul unu care trebuie discutată şi cu ce demiteri, ce numiri sau pe cine mai primeşte în partid domnul Roşca”, a mai spus secretarul pe regiunea Sud Muntenia al PNL.

Preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca, a dat publicităţii, joi, un comunicat în care a anunţat că va propune sancţionarea parlamentarilor liberali din organizaţia sa care s-au asociat cu demersul lui Călin Popescu Tăriceanu şi retragerea sprijinului politic, respective excluderea liberalilor din deconcentrate.
La lansarea Grupului iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu au participat trei parlamentari de Prahova, respectiv Graţiela Gavrilescu, Alexandri Nicolae, Sorin Teju, precum şi alţi membri din conducerea PNL Prahova, între care Bogdan Nica şi viceprimarul municipiului Ploieşti, Iulian Teodorescu, un consilier judeţean şi alţi membri din conducerea PNL Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici