Boureanu: Blaga are toate şansele să câştige. Boc poate fi premier şi după 14 mai

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu susţine, într-un interviu pentru RFI, că Vasile Blaga are toate şansele să câştige şefia PDL, iar Emil Boc trebuie să facă "un pas în lateral", putând rămâne premier şi după 14 mai.

28 afișări
Imaginea articolului Boureanu: Blaga are toate şansele să câştige. Boc poate fi premier şi după 14 mai

Boureanu: Blaga are toate şansele să câştige. Boc poate fi premier şi după 14 mai (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Boureanu spune, potrivit RFI, că PDL este un partid erodat de guvernare. "Suntem erodaţi de guvernare. Există numeroase voci care spun că partidul a fost lăsat pe planul doi pentru guvernare. E foarte corect. Un partid aflat la putere trebuie să se ocupe în primul rând de problemele guvernării, de problemele oamenilor şi ulterior de problemele interne de partid, dar la momentul în care se trage linie la un congres naţional, este nevoie să te gândeşti şi la partid", afirmă vicepreşedintele PDL.

Boureanu îi recomandă preşedintelui formaţiunii, Emil Boc să facă "un pas în lateral".

"În viaţa unui lider politic vin momente în care trebuie să facă un pas în lateral. Acest lucru nu se întâmplă numai la noi (…) Asta nu înseamnă încheiere de carieră politică. Dimpotrivă, poate însemna un moment de relansare. Să nu uităm că Emil Boc este în continuare premierul României, până la o altă decizie. Are în continuare sprijinul partidului şi cred că în momentul de faţă pentru Emil Boc viitorul carierei politice este legat de succesul reformelor pe care partidul le-a pus în practică", explică liderul democrat-liberal.

El precizează că nimeni nu candidează împotriva lui Emil Boc, ci pentru partid: "Încă o dată, noi nu candidăm şi nu candidează nimeni împotriva lui Emil Boc. Pur şi simplu fac parte din cei foarte mulţi membri PDL, unele sondaje spun chiar 70%, care consideră că la partid, pe poziţia de preşedinte, Vasile Blaga ar fi o mult mai bună soluţie decât Emil Boc".

Cristian Boureanu îl vede pe Emil Boc premier şi după alegerile din PDL.

"Eu cred că o soluţie prin care partidul îşi urmează viaţa proprie, iar la Guvern premierul Emil Boc continuă reforma pe care a început-o poate fi o soluţie care să rămână valabilă şi după congresul din 14-15 mai", declară el.

Vicepreşedintele formaţiunii crede, potrivit RFI, că "Vasile Blaga are toate şansele să câştige aceste alegeri" de la Convenţia Naţională a PDL, care are loc pe 14 mai.

Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu şi-au lansat, luni, oficial, candidaturile la şefia PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici