Buda: Dragnea duce România spre falimentul democraţiei prin propunerea de referendum de trei zile

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, afirmă că propunerea vicepremierului Liviu Dragnea conform căreia referendumul privind revizuirea Constituţiei ar trebui să dureze trei zile va duce România spre "falimentul democraţiei".

185 afișări
Imaginea articolului Buda: Dragnea duce România spre falimentul democraţiei prin propunerea de referendum de trei zile

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de PDL Cluj şi semnat de Daniel Buda, propunerea vicepremierului Liviu Dragnea conform căreia referendumul privind revizuirea Constituţiei să dureze trei zile "este una care va duce România spre falimentul democraţiei".

"După cum bine ştim, Liviu Dragnea este unul dintre marii «specialişti» ai României, mai ales în domeniul referendumurilor, iar acum, în comparaţie cu referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui TrTraian BăsescuLiviu Dragnea doreşte să se asigure că va exista suficient timp pentru ca listele electorale să fie fraudate după bunul său plac, iar ţara noastră să fie arătată cu degetul din nou de întreaga Europă. Mâna dreaptă a premierului Victor Ponta, Liviu Dragnea a demonstrat ani de zile cum se conduce un judeţ spre faliment, iar acum doreşte să demonstreze că poate duce şi democraţia României spre faliment, cu un referendum de trei zile", a arătat Buda în documentul citat.

Liderul PDL Cluj a menţionat că acest comportament al lui Liviu Dragnea "demonstrează un infantilism politic, pentru că în nicio ţară în care există democraţie consolidată nu există un referendum care să dureze trei zile".

"Resping acest mod neserios şi ignorant al celor de la USL cu privire la tratarea Legii Fundamentale a României şi îi solicit lui Liviu Dragnea să nu fie preocupat de a face regulile referendumului după placul grupului de interese pe care îl conduce, ci după legile ţării şi voinţa cetăţenilor", a conchis Daniel Buda.

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, declara, duminică, la Antena 3, că nu renunţă, ca urmare a deciziei CC privind constituţionalitatea pragului electoral la referendum, la ideea consultării populare în octombrie, menţionând că aceasta ar putea să dureze trei zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici