Buda: În lipsa veşnicului adormit Crin Antonescu, baronii PNL s-au gândit să cosmetizeze legea ANI

Liderul PDL Cluj Daniel Buda susţine că "baronii" PNL s-au gândit, la şedinţa Biroului Politic al formaţiunii, "în lipsa veşnicului adormit" Crin Antonescu, "să pună ţara la cale şi să cosmetizeze Legea ANI în folosul personal".

278 afișări
Imaginea articolului Buda: În lipsa veşnicului adormit Crin Antonescu, baronii PNL s-au gândit să cosmetizeze legea ANI

Liderul PDL Cluj Daniel Buda (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Propunerea PNL de schimbare a legii Agenţiei Nationale de Integritate (ANI) este o măsură de precauţie şi de subterfugiu faţă de problemele de incompatibilitate cu care mulţi baroni ai acestui partid se confruntă. La şedinţa Biroului Politic al PNL, membrii acestei formaţiuni au fost de acord ca legea ANI să fie modificată, deoarece ANI s-a sesizat în cazul unor demnitari, care erau în acelaşi timp primari sau preşedinţi de Consilii Judeţene, iar în paralel deţineau şi funcţia de membri în Consiliile de Administraţie ale unor firme din subordinea primăriilor sau a consiliilor judeţene. Astfel că baronii PNL, în lipsa veşnicului adormit, Crin Antonescu, s-au gândit să pună ţara la cale şi să cosmetizeze legea ANI în folosul personal", afirmă Buda într-un comunicat remis joi.

Liderul PDL Cluj a subliniat că liberalii "doresc să atace din nou statul de drept şi să aducă în prim-planul european o Românie batjocorită de actuala clasă politică, dezinteresată de adevăratele probleme cu care se confruntă cetăţenii şi interesată doar de satisfacerea intereselor baronilor de partid".

"Le atrag atenţia membrilor PNL asupra faptului că România este în continuare monitorizată de către Comisia Europeană prin mecanismul MCV, iar ultimele rapoarte ale comisiei au evidenţiat în mod clar activitatea laborioasă a ANI, cu amendamentul că această instituţie trebuie să fie susţinută în continuare, pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii de independenţă, eficienţă şi transparenţă. Le reamintesc celor din PNL faptul că singurul rol pe care politicienii trebuie să-l aibă în activitatea justiţiei este de a crea un cadru legislativ corect şi conform cu bunele practici europene, precum şi de a furniza condiţiile necesare bunei funcţionări a organelor judiciare şi extrajudiciare şi nicidecum de a sugruma justiţia şi de a elaborara legi potrivnice pentru cei certaţi cu legea", a menţionat Daniel Buda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici