Budăi afirmă că cele trei iniţiative privind autonomia Ţinutului Secuiesc promovează segregarea etnică, ceea ce este absolut inacceptabil

Cele trei iniţiative privind autonomia Ţinutului Secuiesc vor intra în plen cu propunere de respingere, anunţă preşedintele Comisiei pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor, Marius Budăi: „Promovează segregarea etnică a cetăţenilor români, ceea ce este absolut inacceptabil”.

853 afișări
Imaginea articolului Budăi afirmă că cele trei iniţiative privind autonomia Ţinutului Secuiesc promovează segregarea etnică, ceea ce este absolut inacceptabil

„Tot timpul m-am opus oricărei forme de separare a cetăţenilor români pe criterii etnice! În calitate de preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor am votat astăzi (miercuri - n.r.)împotriva a trei proiecte legislative, prin care doi parlamentari afiliaţi UDMR propuneau un soi de autonomie administrativă şi culturală a aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Într-un fel sau altul, toate cele trei iniţiative, promovează segregarea etnică a cetăţenilor români, ceea ce este absolut inacceptabil. România este stat unitar şi indivizibil şi aşa va rămâne pentru totdeauna”, scrie pe Facebook marius Budăi.

El precizează că joi cele trei iniţiative vor intra în plen cu propunere de respingere.

„După votul final vom închide definitiv acest subiect al separării etnice, care a fost depăşit demult în Uniunea Europeană. Pentru a respinge astfel de legi trebuie să le supui dezbaterii, iar apoi să votezi împotriva lor. Îmi exprim speranţa că niciun grup politic nu va încearca să facă un nou scandal pentru a întreţine subiectul, cu scopul de a-l specula electoral. Consider că democraţia se exercită prin vot, nu prin scandal. Îi invit deci pe toţi colegii parlamentari ca mâine să se abţină de la urlete şi ţipete şi să voteze civilizat împotriva acestor legi, aşa cum va face şi PSD”, încheie Budăi.

Deputaţii se reunesc, joi, în şedinţă în format hibrid. Pe ordinea de zi se regăsesc privind autonomia Ţinutului Secuiesc. „Astfel de propuneri legislative izolate nu au ce căuta într-un stat democratic”, a transmis liderul PSD, Marcel Ciolacu. El a cerut respingerea proiectelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici