Budăi rezumă bâlbâiala din Capitală: Orban face campanie, prefectul face cumpărături, iar Anisie nu-şi strică weekendul

Guvernul Orban a avut nevoie de două zile pentru a aplica în Bucureşti măsurile necesare depăşirii coeficientului de 3 la mia de locuitori, respectiv aplicarea Scenariului roşu. Deputatul PSD rezumă plastic întârzierea dintre momentul anunţului GCS, de duminică, şi închiderea şcolilor produsă marţi.

884 afișări
Imaginea articolului Budăi rezumă bâlbâiala din Capitală: Orban face campanie, prefectul face cumpărături, iar Anisie nu-şi strică weekendul

Marius Budăi rezumă bâlbăiala din Capitală:

Intrat în direct la Digi24, duminică seara, la ora 22:40, pentru a explica de ce la ora 19:00 DSP Bucureşti nu a prezentat rata de infectare, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a spus că nu ştie nici câte infectări au fost depistate în ultimele 24 ore. ”O să-l aflu mâine la ora 10.00, după comunicarea DSP”, a spus acesta, citat de Budăi. 

În plus, prefectul a mai spus că are pe cap şi alegerile şi programul ”Cornul şi laptele”, dar şi inundaţiile, fără a preciza care inundaţii. ”Nu am avut numărul de îmbolnăviri, eram la cumpărături. Mă voi lămuri mâine”, a concluzionat Gheorghe Cojocaru.

„La fel procedează şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Mai exact, aceasta a participat în luni dimineaţă la şedinţa Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi a anunţat că se va propune scenariul roşu începând de marţi, chiar dacă indicele a depăşit 3 infectări la mia de locuitori încă de duminică

Practic, ministrul Educaţiei nu a vrut să lucreze în weekend şi din acest motiv au mers elevii din Bucureşti la şcoală luni. Da, ministrul Anisie a riscat încă o zi sănătatea copiilor noştri pentru a nu-şi strica weekendul”, comentează social-democratul. 

„Orban face campanie electorală, prefectul Capitalei face cumpărături liniştit (iar dacă va fi demis va avea suficient timp pentru acest hobby), iar ministrul Educaţiei a mai trimis o zi copiii la şcoală în condiţii de risc, pentru a nu-şi strica weekendul”, scrie Budăi, în declaraţia remisă Mediafax. 

În concluzie, „avem guvern de luni până vineri, de la 8:00 la 16:00”, spune Budăi.

GCS a anunţat duminică, ora 13.00, în cadrul raportării zilnice privind numărul de infecţii, că Bucureştiul a depăşit rata de 3 la mia de locuitori. În urma anunţului, Comitetul Municipal de situaţii de urgenţă trebuia convocat pentru a pune în aplicare măsurile, însă prefectul a avut mai multe ieşiri publice ezitante în cursul zilei de duminică. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici