Burduja: Sprijinim ucrainenii care luptă şi pentru noi să aibă lumină şi căldură

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a mers miercuri în Ucraina, unde s-a întâlnit cu omologul său ucrainean. Burduja a spus că România va face tot ce se va putea pentru ca ucrainenii „care luptă şi pentru noi” să aibă lumină şi căldură în casele lui.

289 afișări
Imaginea articolului Burduja: Sprijinim ucrainenii care luptă şi pentru noi să aibă lumină şi căldură

Sursa foto: Facebook / Sebastian Burduja

Ministrul Sebastian Burduja spune că va scrie „cândva” o carte despre zilele petrecute în Ucraina în vreme de război.

„Vă scriu din Ucraina. Am revenit aici după mai bine de un an, ca ministru al energiei, parte din delegaţia oficială a prim-ministrului României. Ultima dată am mers la Cernăuţi, în mijlocul românilor, cu haine, mâncare şi medicamente. Atunci era începutul războiului şi strânsesem în primul centru de donaţii din Bucureşti peste 100 de tone de lucruri necesare. Cândva voi scrie o carte despre acele zile, în care am simţit omenia românilor. Astăzi războiul e parte din cotidian. Mai ales pentru oamenii pe care i-am întâlnit astăzi, oficiali şi simpli cetăţeni. Toţi au aspiraţii simple: pace, dreptate, linişte. I-am urmărit cu privirea pe ucrainenii de pe străzile Kievului, într-o zi cu soare cu dinţi. Sunt hotărâţi să îşi apere dreptul şi pământul până la capăt. Iar asta nu-i deloc puţin lucru”, spune Burduja, miercuri seara, pe pagina oficială de Facebook.

Acesta apare într-o imagine alături de ministrul ucrainean al energiei şi spune că a încercat să se pună în locul lui.

„Am devenit prieteni (cu ministrul ucrainean - n.r.) în aceste luni şi încerc să mă pun în pielea lui. Vine frigul, ameninţările de pe front sunt tot mai mari, iar fără energie Ucraina e pierdută. Ruşii ştiu unde să lovească. Astăzi, dincolo de toate greutăţile, Ucraina a luat o decizie istorică, înlocuind peste tot sintagma “limba moldovenească” cu “limba română”. S-a făcut dreptate. Ce putem face noi? Am făcut deja multe şi nu am făcut un titlu de glorie din asta. Şi suntem aici să sprijinim cu tot ceea ce ţine de noi pentru ca ucrainienii care luptă şi pentru noi să aibă lumină şi căldură în casele lor. Nici asta nu e puţin lucru.Istoria nu e mereu corectă cu cei drepţi. Cel puţin, nu pe termen scurt. Dar dreptate se va face, iar între libertate şi lanţuri, întotdeauna până la urmă câştigă forţele binelui. Înainte, împreună. Slava Ukraini, heroyam slava!”, mai scrie Burduja pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici