Călăraşi: Câteva sute de localnici au protestat la Curcani, unde votarea a fost oprită de la ora 9.00

Câteva sute de localnici au protestat, duminică, în faţa secţiei de votare din localitatea Curcani, judeţul Călăraşi, nemulţumiţi că nu pot vota, ei forţând intrarea în secţia de votare şi împingându-se cu jandarmii, întrucât procesul electoral era blocat după ce trei urne au fost distruse.

384 afișări
Imaginea articolului Călăraşi: Câteva sute de localnici au protestat la Curcani, unde votarea a fost oprită de la ora 9.00

Călăraşi: Câteva sute de localnici au protestat la Curcani, unde votarea a fost oprită de la ora 9.00 (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Procesul electoral a fost reluat, duminică, după aproximativ cinci ore, în secţia de votare din localitatea Curcani, judeţul Călăraşi.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Călăraşi, votul a fost reluat după ce cele aproximativ 400 de voturi exprimate înainte de incidente au fost sigilate, iar urnele distruse au fost înlocuite.

După ora 21.00, la încheierea procesului electoral, se va lua o decizie în ceea ce priveşte voturile exprimate înainte de izbucnirea scandalului.

La ora transmiterii acestei ştiri, alegătorii din Curcani au încetat protestele şi s-au aşezat la coadă, fiind supravegheaţi de jandarmi şi poliţişti.

Câteva sute de localnici au protestat, duminică, în faţa secţiei de votare din localitatea Curcani, judeţul Călăraşi, nemulţumiţi că nu pot vota, ei forţând intrarea în secţia de votare şi împingându-se cu jandarmii, întrucât procesul electoral fusese blocat după distrugerea a trei urne.

Secţia de votare a fost închisă la ora 9.00, după ce mai mulţi localnici, reprezentându-i pe doi dintre candidaţi, s-au agresat, iar unul dintre candidaţi a intrat în secţie şi a distrus trei urne de vot, acuzând fraudarea alegerilor.

În urma incidentului, candidatul care a distrus urnele a fost dus la audieri, fiind acuzat de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri.

"Un candidat la primăria Curcani, de 42 de ani, membru al unei formaţiuni politice a intrat în secţiile 1, 2 şi 3 din clădirea şcolii generale şi a distrus trei urne de vot. Nu au fost agresaţi membrii secţiei de votare, iar în prezent bărbatul este audiat pentru comiterea infracţiunii de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri", declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, Ramona Tudor.

În conflict o persoană a fost rănită şi transportată la Spitalul Judeţean din Olteniţa.

Pentru aplanarea conflictului în care o persoană a fost rănită, iar trei urne au fost distruse au intervenit poliţiştii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici