Camera Deputaţilor: 19 legi au fost retrimise la comisii pentru ca noul Guvern să-şi exprime punctul de vedere

Un număr de 19 de proiecte de lege aflate pe ordinea de zi a plenului Camerei, printre care şi OUG privind contribuţiile pensionarilor la sănătate, au fost retrimise, marţi, la comisii, la cererea USL, pe motiv că noul Guvern trebuie să-şi exprime punctul de vedere asupra acestora.

237 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor: 19 legi au fost retrimise la comisii pentru ca noul Guvern să-şi exprime punctul de vedere

Camera Deputaţilor: 19 legi au fost retrimise la comisii pentru ca noul Guvern să-şi exprime punctul de vedere (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Aceste proiecte au primit termene de rediscutare în Comisii între o săptămână şi o lună.

Astfel, deputaţii au decis, prin vot, ca două cerereri de reexaminare formulate de preşedintele Traian Băsescu să fie retrimise la comisii pentru un termen de o lună.

Aceste cerereri se refereau la reexaminarea Ordonanţei de urgenţă 13/2008 privind modificarea legii serviciilor comunitare şi a serviciului de alimentare cu apă şi la reexaminarea legii privind acordarea ajutoarelor restante în sectorul vegetal.

Unul dintre actele normative retrimise la Comisii este OUG 107/2010, potrivit căreia persoanelor care beneficiază de pensii de peste 740 de lei li se reţine, de la 1 ianuarie 2011, 5,5% contribuţii de sănătate.

Alte proiecte retrimise la comisii sunt cele privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor şi caprinelor, organizarea unor acţiuni de informare în privinţa unor politici din domeniul agriculturii. A fost retrimisă la comisia de specialitate şi Ordonanţa pentru înfiinţarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare rurală şi pescuit.

Proiectul iniţiat de preşedintele Camerei Deputaţilor privind organizarea şi funcţionarea serviciilor sociale a fost amânat de asemenea, deşi Roberta Anastase a susţinut adoptarea acestuia.

Alte proiecte amânate se referă la instituirea Zilei Limbii Române, modificarea legii de protejare a monumentelor istorice şi a legii privind protejarea exploataţilor agricole.

Toate aceste proiecte aveau rapoarte de adoptare din partea comisiilor de specialitate.

Deputaţii PSD şi PNL, Marian Neacşu şi Eugen Nicolăescu, au solicitat retrimitrea la comisii a acestor proiecte pentru ca Guvernul să-şi spună punctul de vedere.

Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Camerei Roberta Anastase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici