Camera Deputaţilor a aprobat două hotărâri pentru constituirea grupului independenţilor

Camera Deputaţilor a aprobat marţi în absenţa parlamentarilor PSD şi PNL două hotărâri pentru constituirea grupului independenţilor. Unul dintre proiecte a fost aprobat cu 170 de voturi "pentru", iar celălalt cu 171 de voturi "pentru".

16 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a aprobat două hotărâri pentru constituirea grupului independenţilor

Camera Deputaţilor a aprobat două hotărâri pentru constituirea grupului independenţilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Votul a fost electronic şi nu s-au înregistrat opţiuni "împotrivă" sau abţineri.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat că votul dat de Camera Deputaţilor pentru modificarea regulamentului astfel încât să permită constituirea grupului independenţilor dovedeşte că actualul Guvern are susţinere parlamentară şi acest lucru nu poate fi contestat.

Preda a spus că opoziţia va încerca să împiedice Guvernul să facă ce trebuie.

Deputatul PSD Aura Vasile a declarat, însă, că, prin modificarea Regulamentului în sensul de a permite constituirea grupului independenţilor şi intrarea lor în Biroul Permanent, PDL a "călcat în picioare democraţia" şi a încălcat Constituţia.

Vasile i-a spus lui Cezar Preda că a votat pentru "a da ghes traseismului politic".

"Cezar, aţi votat pentru cei care îşi schimbă cuibul. În această situaţie, să nu vă treziţi că păţiţi aşa cum păţeşte cucul când îşi dă ouăle jos din cuib", i-a spus Aura Vasile lui Cezar Preda.

În replică, Cezar Preda a spus că nu prea ştie "pildele cu ghesul" şi a arătat că "nevasta se ţine cu respect".

"Eu ştiu că nevasta încerci să o ţii cu respect, dacă nu o tratezi cu respect, ea pleacă. Încercaţi să vă purtaţi cum trebuie şi să respectaţi oamenii. Dacă este respectat, omul niciodată nu pleacă. Pleacă de acolo unde nu primeşte respectul cuvenit", a ripostat Cezar Preda.

Camera Deputaţilor a aprobat, în absenţa opoziţiei, cu 170 voturi pentru, modificarea Regulamentului în sensul de a permite constituirea grupului independenţilor.

În timpul votului, preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a exlamat "Yes".

"Dacă o ţineţi aşa, mă îmbolnăvesc de inimă", le-a spus Oltean deputaţilor care îşi exprimau votul în unanimitate în favoarea constituirii grupului de independenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici