Camera Deputaţilor cere Guvernului Cioloş noi puncte de vedere asupra legilor aflate în dezbatere

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să solicite Guvernului puncte de vedere noi asupra proiectelor care se află în dezbaterea forului legislativ, pentru a le înlocui pe cele date de Executivul anterior, a anunţat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

379 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor cere Guvernului Cioloş noi puncte de vedere asupra legilor aflate în dezbatere

Camera Deputaţilor cere Guvernului Cioloş noi puncte de vedere asupra legilor aflate în dezbatere (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"E vorba de punctul de vedere al Guvernului pe o serie de proiecte şi iniţiative legislative, unele primite de la Guvernul trecut, altele în curs de elaborare la ministerele Guvernului trecut, altele care vor apărea acum, pe noile iniţiative. (...) Guvernul este obligat să dea în termenul legal punctul de vedere, să se exprime dacă susţine sau nu punctul de vedere al Guvernului anterior, iar, în comisii, se aşteaptă punctul de vedere al Guvernului până când este termenul legal", a declarat Mircovici.

Dacă, până la expirarea termenului legal, Guvernul nu trimite aceste puncte de vedere, Parlamentul va legifera şi în absenţa lor.

"Parlamentul este suveran din acest punct de vedere şi nu poate să-şi regleze motoarele în funcţie de modificările care apar la Guvern", a mai spus secretarul Camerei Deputaţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici