Camera Deputaţilor şi-a aprobat un buget în creştere faţă de 2014

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, proiectul bugetului Camerei pe anul viitor, în sumă de 236.645.000 lei, faţă de 229.252.000 lei cât a fost anul trecut.

95 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor şi-a aprobat un buget în creştere faţă de 2014

Camera Deputaţilor şi-a probat un buget în creştere faţă de 2014 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit memorandumului intern elaborat de chestorii Camerei şi aprobat în şedinţa Biroului Permanent, cheltuielile de personal vor fi în sumă de 169.579.000 lei, luându-se în calcul indemnizaţiile deputaţilor, salariile personalului, numărului de posturi finanţate de la buget fiind 1895.

Din aceste posturi, 412 sunt funcţii de demnitate publică alese, 695 funcţii publice parlamentare, inclusiv înalţii funcţionari publici parlamentari şi 788 funcţii contractuale, iar 110 posturi au fost prevăzute pentru activităţile finanţate din venituri publice.

La cheltuielile pentru bunuri şi servicii care sunt de 59.000.000 lei s-a luat în considerare asigurarea funcţionării şi intreţinerii sediului Camerei Deputaţilor, materialele necesare desfăşurării activităţii legislative, cheltuielile de protocol, cele privind cazarea şi transportului în deplasările interne şi în străinătate pentru deputaţi şi personal.

În proiect s-a prevăzut şi suma de 1.266.000 lei pentru plata cotizaţiilor şi contribuţiilor Parlamentului la organismele internaţionale.

Cheltuielile pentru active financiare, în sumă de 6.800.000 lei au fost prevăzute pentru lucrări de construcţii, dotări, reparaţii capitale cum este retehnologizarea punctului termic, parcaj, reparaţii tablouri de iluminat de siguranţă, lucrări de refacere elemente de faţadă.

Proiectul urmează să fie supus aprobării plenului Camerei Deputaţilor.

Potrivit unei precizări transmise de Direcţia comunicare şi relaţii a Camerei Deputaţilor, creşterea de 3%, de la 229.252.000 lei pentru anul 2014, la 236.645.000 lei pentru anul 2015, a bugetului Camerei Deputaţilor este generată de trei situaţii.

"În primul rând, este vorba despre corelarea tuturor salariilor funcţionarilor publici şi a personalului contractual cu creşterea salariului minim pe economie. Un alt motiv al creşterii bugetului instituţiei constă în achitarea contravalorii publicării tuturor actelor oficiale emise de Camera Deputaţilor în Monitorul Oficial. Totodată, creşterea bugetului instituţiei este motivată şi de obligaţia Camerei Deputaţilor de a plăti, în anul 2015, toate cotizaţiile obligatorii către organismele internaţionale în care suntem reprezentaţi, pentru anul 2014 acestea fiind plătite de Senat", menţionează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici